Drugoligaš Laktaši superiorno stigao do titule jesenjeg prvaka: Iz sjenke do trona

Darko Pašagić
Drugoligaš Laktaši superiorno stigao do titule jesenjeg prvaka: Iz sjenke do trona

LAKTAŠI - U redovima Laktaša, koji su superiorno osvojili jesenju titulu u Drugoj ligi Srpske, grupa zapad sa osam bodova prednosti u odnosu na najvećeg favorita Slobodu ističu da ih neće uljuljkati velika prednost i da će ukazanu priliku znati da iskoriste u nastavku sezone.

Iako su pred početak trke za bodove svrstavani u kandidate za visok plasman, niko nije očekivao da će izabranici Miljana Bajića od mogućih 45 bodova ispustiti samo dva i da će zimu dočekati na plus osam.

- Iskren da budem ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ćemo u 15 kola izgubiti samo dva boda i biti prvi, jer je Sloboda, koja je već imala formiranu ekipu od prošle sezone, bila jedini pravi kandidat za titulu. Međutim, pokazalo se da i naša ekipa, koja je na okupu već nekoliko godina sa nekoliko ljetošnjih pojačanja (Goran Zelenika, Dragan Arežina, Đorđe Vuković, Vladimir Petković i Vladimir Tučić) može mnogo - naglasio je Bajić, koji je nekada kao igrač nosio dres Laktaša, kada su se takmičili u Premijer ligi BiH.

Prelomni trenutak desio se u 14. kolu kada su na "Lukama" pobijedili Slobodu sa 3:0.

- Ta pobjeda nam je omogućila prednost od pet bodova, a  onda je uslijedio neočekivan kiks Mrkonjićana u Doboju tako da se razlika dodatno povećala. Međutim, višak od osam bodova nas neće uspavati i sigurno je da ćemo ekipu još više ojačati u zimskoj pauzi - dodao je Bajić.

Velike zasluge za jesenje uspjeh pripadaju i agilnoj Upravi na čelu sa predsjednikom Miroslavom Bojićem i direktorom Igorom Radeljićem.

- Kada je u junu izabran novi Upravni odbor prvi cilj je bio stabilizacija kluba sa namjerama da u narednim sezonama pokušamo da se domognemo prvoligaškog društva. Niko nije očekivao da ćemo već poslije prvog dijela sezone biti na dobrom putu, ali očigledno je da su se uz naporan rad posložile neke kockice. Zasluga je to ne samo igrača, Uprave i svih u klubu nego i naših vjernih navijača "čarobnjaka", ali i cijele opštine Laktaši, koja je stala uz nas. Siguran sam da će tako biti i u nastavku sezone i da ćemo uspjeti da uspješno završimo započeti posao - naglasio je Radeljić.

Strijelci

Fudbaleri Laktaša u prvih 15 kola postigli su čak 52 gola, a Goran Zelenika i Nikola Babić zaslužni su za čak polovinu. Zelenika, koji je sa Ognjenom Škorićem (Jedinstvo, Žeravica) najbolji strijelac jeseni, postigao je 15, a Babić 11 pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana