Drugi memorijalni turnir narednog vikenda u “Boriku”:Papiću u čast

Milan Zubović
Drugi memorijalni turnir narednog vikenda u “Boriku”:Papiću u čast

BANjALUKA - Drugi memorijalni turnir “Limun Papić” biće održan narednog vikenda u banjalučkoj sportskoj dvorani “Borik”, a organizator je Odbojkaški klub Borac, koji njeguje sjećanje na svog prvog predsjednika koji je ujedno bio i osnivač sportske redakcije “Glasa Srpske”.

Zbog pandemije virusa korona organizator nije mogao da računa na ekipe iz inostranstva, pa je pozive poslao timovima iz BiH, koji su odmah pristali da učestvuju. Pored domaćeg Borca, još će zaigrati Mladost iz Brčkog, Domaljevac i Modriča. Parovi polufinala biće određeni u subotu, dok je prva utakmica od 16 časova, a druga od 19. Meč za treće mjesto planiran je za nedjelju od 11, a finale od 13 sati i sve utakmice biće igrane bez prisustva publike.

- U ovom vremenu pandemije najvažnije je da smo održali turnir i nismo željeli da pravimo pauzu. Želja nam je bila da dođu ekipe iz Srbije, Makedonije i Češke, ali zbog dobro poznate situacije u vezi sa pandemijom i obaveznim karantinima po povratku iz BiH oni su nam se zahvalili na pozivu. Ipak, u susret su nam izašle ekipe iz BiH, kojima mnogo zahvaljujemo, tako da će turnir biti održan. Istina, neće biti publike zbog preporuka o sprečavanju širenja zaraze virusom korona, ali će turnira biti i to je najvažnije. Naš cilj je da turnir traje sve dok klub postoji - izjavio je trener Borca Mišo Marjanović.

Njegova ekipa pripreme je počela sredinom avgusta, ali, nažalost, još nije odigrala nijednu kontrolnu utakmicu, tako da sa velikom radošću dočekuje naredni vikend.

- Turnir ćemo maksimalno iskoristiti da krenemo sa uigravanjem jer treninzi bez utakmica nisu dovoljni. Biće nam ovo dobra prilika da vidimo koliko smo napredovali pred četvrtfinalni susret Kupa Republike Srpske protiv Mladosti iz Ražljeva, kao i početak Lige BiH, koja startuje 2. oktobra - dodao je Marjanović.

Pobjednici prvog turnira bili su odbojkaši Krke, koji su prošle godine slavili u sva tri meča. Iza njih su se plasirali novosadska Vojvodina, domaćin smotre Borac i češka ekipa Kometa Brno. Za MVP igrača turnira proglašen je član pobjedničke ekipe Martin Kosmina.

Naziv turnira

Turnir nosi ime po Limunu Papiću, koji je rođen 3. novembra 1933, a preminuo je 10. avgusta 2003. godine. Tokom života dobio je mnoštvo društvenih i sportskih nagrada, a bio je u rukovodstvima fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba Borac. U njegovu čast “Glas Srpske” svake godine na Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske dodjeljuje nagradu “Zlatno pero - Limun Papić” najboljem sportskom novinaru te godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana