Drina pred izbacivanjem

Siniša Kotaraš
Drina pred izbacivanjem

BANjALUKA - Ukoliko do kraja dana ne uplate 2.000 KM na ime polovine kotizacije za nastup u Premijer ligi, rukometaši Drine mogu da očekuju selidbu u najniži rang, Drugu ligu Republike Srpske, istakao je predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević.

Prema njegovim riječima, još nekoliko klubova nije izvršilo ovu obavezu, ali je jedino iz Zvornika stigao dopis u kojem je navedeno da tamošnji premijerligaš ne vidi svrhu plaćanja kotizacije.

- Ostali klubovi uopšte nisu pravili probleme, čak su bili izuzetno zadovoljni što im je omogućeno da tu obavezu ispune u dva puta. Meni se čini da Drina traži način da izađe iz Premijer lige, jer nakon osam odigranih kola nisu osvojili nijedan bod. Pune tri godine klubovi nisu plaćali kotizaciju, kao ni kazne i sada je tome došao kraj. Ako ne plate, savršeno je jasno da neće nastaviti takmičenje i da će morati da se presele u Drugu ligu RS - kategoričan je Umičević.

Prvi čovjek rukometa u BiH još jednom je ponovio da je za proteklih godinu i po urađeno mnogo da situacija u rukometu bude normalizovana, kao i da nije napravljena nijedna marka novog duga. Jedna od značajnih novina je i pokretanje inicijative da ponovo bude formirana ženska rukometna reprezentacija BiH.

- Već više od deset godina ženski rukomet u BiH nema svoju reprezentaciju i jednostavno sam osjećao kao svoju obavezu da to pitanje postavim na dnevni red. Dobio sam podršku RS BiH, kao i svih ženskih klubova iz cijele BiH. Znam da ćemo morati da krenemo od nule, ali sam optimista - rekao je direktor ŽRK Borac Darko Savić. 

Govoreći o situaciji i u rukometu Republike Srpske, Umičević je naglasio da je ona veoma kritična te da je krajnje vrijeme da se nešto uradi da bi bila poboljšana.

- Svjedoci smo da su svi klubovi iz Republike Srpske, na čelu sa Borac m:telom i Slogom iz Doboja, u velikim finansijskim problemima i to je iz dana u dan sve očiglednije. Tražićemo sastanak sa predsjednikom Vlade i resornim ministrom, jer ove godine od države nismo dobili nijedan jedini fening. Prošle godine na račun nam je stiglo 4.000 KM, što je zaista premalo da bi kancelarija saveza funkcionisala onako kako treba - zaključio je Umičević.
 

Svesrpski kup

Četvrto po redu izdanje Svesrpskog kupa biće održano 21. i 22. decembra u Palama. Domaćin ove manifestacije biće RK Slavija, a organizator Rukometni savez Republike Srpske.

- Već se znaju i polufinalni parovi pa će tako snage odmjeriti Borac m:tel i Sloga iz Doboja te Vojvodina i Metaloplastika. Ujedno, biće formiran i zajednički Upravni odbor rukometnih saveza Srbije i Republike Srpske, a iz Beograda nam je obećana i pomoć u loptama i ostalim rekvizitima - naglasio je član UO RSRS Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana