Draško Knežević pred utakmicu sa Podgoricom u Drugoj ABA ligi: Moramo se iskupiti za kiks protiv Širokog

Milan Zubović
Draško Knežević pred utakmicu sa Podgoricom u Drugoj ABA ligi: Moramo se iskupiti za kiks protiv Širokog

BANjALUKA - Posljednju utakmicu u drugom balonu Druge ABA lige košarkaši Borca odigraće u subotu od 17 časova protiv Podgorice, a plejmejker Banjalučana Draško Knežević kazao je da je pobjeda protiv tima iz Crne Gore imperativ.

Poslije uvodnog trijumfa nad Sutjeskom “crveno-plavi” su doživjeli poraz od Širokog koji im nije nimalo prijao pa se nadaju da će pobjedom završiti ovaj turnir.

- Protiv Širokog smo malo ležernije ušli u utakmicu, a razlog za to­ nije potcjenjivanje protivnika, nego istrošenost iz meča sa Sutjeskom i malo vremena za odmor, što je protivnik iskoristio na najbolji mogući način. Ipak, to ne smije da nam bude alibi za poraz jer smo tu utakmicu morali da dobijemo, pogotovo zbog činjenice da smo igrali na našem terenu. To je veliki kiks za nas koji moramo ispraviti kako znamo i umijemo - rekao je Knežević.

Naglasio je da će biti veoma teško protiv Podgoričana koji takođe imaju skor 1-1 u Banjaluci, a 4-2 u takmičenju, dok je Borac na 3-3.

- Sada, nakon poraza, neće nam biti nimalo lako jer je Podgorica kvalitetniji protivnik od Širokog. Energetski su na veoma visokom nivou i među top tri ekipe su po tom segmentu. Svi dosta trče na obje strane i teško im je parirati na terenu. Utakmicu jednostavno moramo dobiti i poraz nije opcija. Moramo da se saberemo, izvučemo posljednje atome snage i dođemo do trijumfa. Želja nam je da ovaj balon završimo sa skorom 2-1, što bi bila neka prolazna ocjena za naše igre - istakao je Knežević.

Prethodne dvije utakmice bile su prve prave koje je odigao ove sezone jer je tokom pripremnog period povrijedio stopalo pa je dosta vremena proveo na rehabilitaciji.

- Kako je bilo, sada je dobro. Trpim neke bolove, ali moram da stisnem zube i pomognem saigračima da bilježimo pobjede. Vjerujem da ćemo dati sve od sebe protiv Podgorice i doći do trijumfa za mirniji nastavak takmičenja - dodao je Knežević koji je u prvom meču bivšem klubu ubacio 21 poen, a Širokobriježanima osam.

Rezultati i raspored

Široki - Podgorica 83:84, Lovćen 1947 - Mladost Zemun 80:78, Rabotnički - Spars 0:20, Borac - Sutjeska 100:93, Studentski centar - Gorica 61:59, Helios - MZT 69:70, Sloboda - Zlatibor 67:79, Spars - Lovćen 1947 82:76, Podgorica - Mladost Zemun 71:79, Gorica - Rabotnički 20:0, Široki - Borac 75:67, Sutjeska - Helios 77:66. MZT - Sloboda 70:81, Zlatibor - Studentski centar ?????, Mladost - Spars (igrano u petak naveče). Subota: Helios - Široki (13), Borac - Podgorica (17), Lovćen 1947 - Gorica (21). Nedjelja: Rabotnički - Zlatibor (13), Sloboda - Sutjeska (17), Studentski centar - MZT (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana