Dragoljub Vidačić napustio klupu košarkaša Leotara

Milan Zubović
Dragoljub Vidačić napustio klupu košarkaša Leotara

Banjaluka - Poslije dvije sezone provedene na klupi Leotara trener Dragoljub Vidačić rastao se sa klubom iz Trebinja.

Nekadašnji vrsni plejmejker koji je ostavio duboke tragove u svim ekipama za koje je nastupao odlučio je da napravi iskorak u trenerskoj karijeri, a prije nego se vratio u grad podno Leotara radio je u Vardi HE iz Višegrada i sarajevskoj Bosni.

- Ostao sam u dobrim odnosima sa svim ljudima iz kluba gde sam proveo dve odlične godine, ali je došlo vreme da krenem dalje i potražim nove sportske izazove. Već sam šestu sezonu odradio u Ligi BiH i došlo je do malog zasićenja jer se stvari u samom prvenstvu nisu kretale ka boljem pa želim da uradim nešto novo u životu - rekao je Vidačić.

Jedan od razloga za povratak u Beograd su porodične obaveze, kao i neizvjesnost u formiranju tima za iduću sezonu.

- Posle razgovora sa porodicom odlučio sam se na ovaj potez jer ostali članovi imaju neke svoje obaveze i lakše im je kada su u Beogradu. Ujedno, malo me umorilo čekanje od maja da se vidi kakva će se ekipa formirati, kakve će biti ambicije i kako će klub funkcionisati, a sve to se završilo pre desetak dana. Dosta mi je borbe za plej-of koja me nije izmorila, ali jednostavno se moralo krenuti dalje - kazao je Vidačić koji je još jednom istakao zahvalnost svim ljudima u klubu na odličnoj saradnji.

Za sada nema angažman i čeka na ponude, a nije mu bitno da li će to biti neki tim iz Srbije ili iz neke zemlje iz regiona, odnosno Evrope.

- Sezona uskoro počinje, svi klubovi su popunjeni i bilo mi je jasno da neko vreme neću raditi, a uvek postoji mogućnost da se otvori neko mesto ili dođe do smene u nekom timu iz Srbije ili inostranstva pa ćemo da vidimo. Očekujem ponude i sigurno će ih uskoro biti - istakao je Vidačić.

Stanje u Ligi BiH

Veliki su izgledi da Liga BiH iduće sezone broji deset umjesto planiranih 12 klubova.

- Možda je to objektivno stanje da postoji samo deset jakih klubova koji su u stanju da isprate celo prvenstvo. Kvalitetnih igrača ima i ako bude deset ekipa popraviće se kvalitet što ima svojih prednosti, a mane će tek da se vide - rekao je Vidačić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana