Dragana Svitlica o povratku na teren: Djevojke zaslužuju da im pomognem

M. Z.
Dragana Svitlica o povratku na teren: Djevojke zaslužuju da im pomognem

BANjALUKA - Bogatu igračku karijeru Dragana Svitlica prekinula je prošle godine, kada je odlučila da postane trener ekipe u kojoj je odigrala svoje posljednje utakmice, ali brzo se predomislila.

Od početka sezone sa klupe vodi Orlove, a velika iskušenja koja banjalučka ekipa ima ove sezone na dva fronta primorala ju je da se ponovo vrati treninzima i pomogne svojim djevojkama i na parketu.

- Napravili smo dobar posao od početka sezone, pri čemu uprava, stručni štab i igračice daju svoj maksimum pa to sada želimo da dignemo na viši nivo te da ide u još ljepšem pravcu. Činjenica je da nam je kratak roster za nastup na dva fronta i potrebna nam je igračica na poziciji krilnog centra pa sam odlučila da pokušam pomoći djevojkama jer one to zaslužuju - izjavila je Svitlica.

Povratnički debi nekadašnja članica Mladog Krajišnika, Selte Vigo, Santa Kruza, Zamarata, Bembibre PDM-a, Šekšgrada, MTK i Vroclava trebalo bi da ima idućeg vikenda.

- Planiram da ne igram protiv Budućnosti u Podgorici idućeg četvrtka i vjerujem da ću biti u timu protiv Leotara 03 naredne subote u Ligi BiH. Polako krećem sa treninzima, jer odavno nisam igrala na tom nivou te vjerujem da ću biti najspremnija kada to bude najpotrebnije - dodala je Svitilica.

Sa svojim timom izborila je jednu pobjedu u debitantskoj sezoni WABA lige, uz 11 poraza, ali to ne shvata tragično, već naprotiv.

- Evidentno je da podižemo formu i svakom utakmicom napredujemo timski i individualno. Više nas niko ne pobjeđuje sa velikom razlikom, dok je ta naša jedina pobjeda veliki uspjeh, jer su svi debitanti do sada daleko lošije prolazili nego mi. Rezultate koje sada ostvarujemo očekivali smo tek iduće sezone, tako da smo prezadovoljni učinjenim, pošto smo postali kompetativni sa ostalim timovima, ali želimo da napravimo iskorak - istakla je Svitlica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana