Dragana Domuzin, košarkašica iz Banjaluke: Španci ne zovu svaki dan

Milan Zubović
Dragana Domuzin, košarkašica iz Banjaluke: Španci ne zovu svaki dan

Banjaluka - Mlada košarkašica iz Banjaluke Dragana Domuzin zablistala je prošle sezone u dresu Orlova i kao nagrada za odlične partije stigao je poziv iz Španije, gdje je potpisala saradnju sa Al-Kazeres Ekstremadurom.

Domuzinova ima 18 godina i igra na poziciji beka šutera, a prošle sezone u Ligi BiH prosječno je bilježila 18 poena, uz 7,6 skokova i 4,4 asistencije po utakmici i bila jedna od najzaslužnijih što je njen tim stigao do finala Kupa i plej-ofa BiH.

- Kada sam čula za ponudu, to je bio šok za mene i priznajem da sam bila izgubljena jer španski prvoligaš ne zove svaki dan. Kako je vrijeme prolazilo, bilo mi je sve lakše i sada sasvim normalno prihvatam činjenicu da ću igrati u jednoj od najjačih evropskih liga, što je velika čast, ali i obaveza da pružaš dobre partije i pokažem da nisu pogriješili kada su me izabrali. Nastup u Prvoj ligi Španije je fantastična stvar nakon uspješne sezone koja mi je pomogla da ostvarim transfer - izjavila je Domuzinova.

Do saradnje je došlo tokom ovog ljeta, mada je ona dugo vremena bila na skeneru španskog tima, koji je pratio njen igrački razvoj.

- Do saradnje je došlo preko mog menadžera koji se time bavi, a primijetili su me na U-16 Evropskom prvenstvu kada smo igrale protiv Portugalije. Raspitivali su se za mene i pratili moj razvoj. Nedavno je ponuda stigla do mog menedžera i odlučila sam da je prihvatim - kazala je Domuzinova.

Ona je jedna od sedam novih igračica koje su stigle u španski tim ovog ljeta, a među njima je i Božica Mujović iz podgoričke Budućnosti. Evidentno je da će mlada Banjalučanka biti zalog za budućnost Ekstremadure, koja je prošlu sezonu završila je na 11. mjestu tabele od 14 klubova, sa devet pobjeda i 17 poraza i tako izborila opstanak.

- Ne znam šta da očekujem od nove ekipe. Neće biti lako jer će to biti novi početak za mene i najvažnije je da se brzo prilagodim, pa onda da opravdam očekivanja. Kada je minutaža u pitanju, nisam posebno opterećena time jer znam da sam među najmlađima u ekipi i svaki minut koji dobijem biće od velike koristi. Mnogo je novih igračica stiglo, a moje je da se trudim, radim, treniram i zaslužim šansu na parketu - istakla je Domuzinova.

Put Pirinejskog poluostrva krenuće krajem avgusta, a priznala je da slabo stoji sa španskim jezikom.

- Drugarice me nagovaraju da počnem gledati španske serije pa da polako učim jezik, ali nisam od onih koje mogu po cijeli dan da sjede u kući (smijeh). Vjerujem da ću španski savladati kada stignem tamo jer nije komplikovan, ima vremena za to - rekla je Domuzinova.

Njen doskorašnji tim iduće sezone prvi put će nastupiti u regionalnoj NjABA ligi, ali ona neće moći da im pomogne.

- Orlovi su moja odskočna daska i mnogo su mi pomogli da stasam. U klubu sam imala sve što sam htjela i što mi je bilo potrebno. Dosta su mi pomogli u razvoju i imali smo dosta dobih rezultata zajedno, tako da im hvala na tome - dodala je Domuzinova.

 

Sportska porodica

Dragana potiče iz sportske porodice jer njen stariji brat Dragan igra fudbal. Nakon što je prošao mlađe selekcije banjalučkog Sport tima, gdje je bio jedan od najvećih talenata, pridružio se austrijskom Viner Linijenu, zatim je nastupao za U-19 tim Krupe, a početkom ove godine prešao je u Listenau.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana