Dragan Bajić, trener Igokee: Formirao sam radni dio ekipe

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Formirao sam radni dio ekipe

LAKTAŠI - Trener Igokee Dragan Bajić zadovoljan je urađenim u dosadašnjem dijelu prelaznog roka, kada je angažovano pet košarkaša.

Dres ekipe iz Aleksandrovca od iduće sezone nosiće Antabija Voler, Edin Atić, Džeki Karmajkl, Stefan Fundić i Marko Jošilo, a oni će se pridružiti Daliboru Iliću, Darku Taliću i Srđanu Kočiću koji su igrali prošle sezone. Uskoro bi i Milan Vulić trebalo da ozvaniči produžetak saradnje.

- Sva pojačanja smo doveli u nekoliko dana i sada je situacija malo mirnija pa smo fokusirani na nove igrače. Potreban nam je košarkaš na poziciji plejmejkera kojem će Talić biti bekap. Naš mladi igrač zaslužio je to dobrim igrama i sazrijevanjem prošle sezone, kada je odgovorio na postavljene zadatke, tako da vjerujem u njega - rekao je Bajić.

Poznato je da voli igrače željne dokazivanja na terenu pa je po tom kriterijumu i birao dosadašnja pojačanja.

- Ciljano sam dovodio igrače zajedno sa ljudima iz uprave sa kojima dijelim isto mišljenje i pristali su gotovo na sve moje ideje pa sve zajednički radimo. Obavili smo dobar posao za sada i bitno mi je da sam formirao radni dio ekipe koji čine karakterni momci sa kojima mogu da napravim dobru atmosferu u svlačionici od samog starta, što je nedostajalo prošle sezone - kazao je Bajić.

ABA liga ponovo će brojati 14 klubova, dok bi Igokea mogla da zaigra i u FIBA Ligi šampiona za koju je poslala prijavu i čeka odgovor.

- ABA će krenuti dvije sedmice ranije nego prošlih sezona i to ne bi trebalo da nas poremeti. Očekuje nas veći broj utakmica, što će donijeti veća iskušenja, tako da neće biti lako, ali će imati neku svoju posebnu draž. Optimista sam o pitanju iduće sezone i želim da napravim iskorak u odnosu na prošle dvije te ne dovedem ekipu u zonu ispadanja. Sigurno je da ćemo dovesti još igrača i njihov broj zavisi od takmičenja koja ćemo igrati, ali ih definitivno nećemo gomilati, već ciljano birati - izjavio je Bajić.

Klemons na meti

Uprava Igokee pokušaće da u svoje redove dovede Entonija Klemonsa, prenosi specijalizovani sajt “Sportando”. Navodno, Amerikanac je prioritet uprave kluba iz Aleksandrovca na poziciji beka, a prošle sezone u dresu Monaka prosječno je bilježio deset poena u prvenstvu Francuske. Prije kluba iz Monte Karla nastupao je za Astanu i Cepter Vijenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana