Dragan Bajić: Samopouzdanje vodi Igokeu do pobjede

Milan Zubović
Dragan Bajić: Samopouzdanje vodi Igokeu do pobjede

ISTANBUL - Treću sezonu u Ligi šampiona košarkaši Igokee otvoriće večeras u Istanbulu od 18 časova, gdje će gostovati Bahčešehiru.

Sjajnim partijama ekipa iz Republike Srpske stekla je pravo direktnog nastupa u renomiranom FIBA takmičenju, gdje su joj u grupi rivali Nimburk i Bilbao. Trener Dragan Bajić prve sezone vodio je tim do druge runde, da bi prošle stao u baražu za popunu top 16 faze, kada mu je virus korona pokosio ekipu. I ove sezone želi da napravi dobar rezultat, mada je svjestan težine zadatka jer je konkurencija svake godine sve jača.

Bajića na startu takmičenja muče povrede igrača i nedovoljna uigranost, jer je dosta njih propustilo dobar dio pripremnog perioda. Sezonu su otvorili porazom od Mornara na svom terenu u ABA ligi, a i u večerašnjem meču biće bez povrijeđenih Darka Talića i Stefana Đorđevića, koji nisu ni otputovali u Istanbul.

- Ponovo smo bez Talića i Đorđevića, Jošilo je tu, ali nije odradio trening nekoliko dana zbog stomačnog virusa, pa nije na očekivanom nivou i pomoći će nam ako smogne snage. Rekao sam igračima da moramo dobiti ovu utakmicu ukoliko želimo da napravimo nešto u Ligi šampiona, odnosno ako želimo da se plasiramo u top 16 fazu. Znamo da je protivnik kvalitetan i da igramo na njegovom parketu, ali moramo ući sa mnogo samopouzdanja jer imamo i mi kvaliteta - izjavio je Bajić.

Potom je analizirao protivnika, koji će biti oslabljen neigranjem bivših članova Crvene zvezde Jake Blažiča i Lengstona Hola.

- Sa velikim ambicijama su ušli u Ligu šampiona. Ekipa je popunjena sjajnim igračima, a jedno od najzvučnijih imena je Džeri Butsijel, koji je nastupao za Limož kada smo igrali protiv njih. Radi se o kvalitetnom centru koji je fizički jako dominantan i naši visoki igrači imaće veliki problem da ga sačuvaju u lou-post igri. Od Džamara Smita prijeti najveća opasnost u napadu, kao i Slovaka Vladimira Brodzijanskog, koji je ranije igrao u Španiji. Tu je i nekoliko jako dobrih domaćih igrača uz iskusnog Oguza Savaša, nekadašnjeg reprezentativca Turske - rekao je Bajić.

U drugom meču ove grupe Nimburk i Bilbao igrali su sinoć.

Brzo do velike scene

Klub je osnovan 2017. godine kao dio privatne škole Bahčešehir koledž, koji postoji od 1994. godine. U prvoj sezoni postojanja stigao je do titule u Drugoj ligi Turske, da bi prošle sezone bio šesti tim Prve lige i ujedno je osvojio FIBA Evropa kup, pobijedivši u finalu Ređijanu, a sezonu ranije bili su polufinalisti ovog takmičenja. Ekipu sa klupe predvodi domaći stručnjak Erhan Ernak, kojem pomaže proslavljeni reprezentativac Ender Arslan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana