Dosadašnji trener Slavije Zoran Erbez podnio ostavku: Razlaz najbolja opcija za sve

Siniša Kotaraš
Dosadašnji trener Slavije Zoran Erbez podnio ostavku: Razlaz najbolja opcija za sve

ISTOČNO SARAJEVO - Porazi od Sutjeske (0:1) i Ljubića (0:5), te samo pet bodova u šest utakmica proljećnog dijela Prve lige bili su dovoljan razloga za rastanak Slavije sa trenerom Zoranom Erbezom, a bar privremeno će ga naslijediti njegov prvi pomoćnik Bojan Regoje.

“Sokolovi” se trenutno nalaze na 13. poziciji sa 24 boda, samo jedno mjesto od zone ispadanja i jasno je da im do kraja prvenstva predstoji žestoka borba za opstanak. Toga je bio svjestan i dojučerašnji strateg, koji je sam ponudio ostavku, sa namjerom da se ekipa na neki način razdrma i počne da ostvaruje bolje rezultate.

- Vidio sam da ovako dalje ne ide i sam sam ponudio otkaz. Realno, rezultati Slavije su bili mnogo lošiji od same igre na terenu, ali se na kraju računaju jedino rezultati. Šta sada vrijedi pričati kako smo u Prnjavoru promašili pet zicera i penal, kada smo na kraju primili pet golova i doživjeli debakl. Mislim da je razlaz u ovom trenutku najbolja opcija i za klub i za mene. E, sad, ako je bilo do mene, onda očekujem pozitivnu reakciju ekipe, za koju sam siguran da ima dovoljno i snage i kvaliteta da izbori opstanak. Baš kao što i uprava ima dovoljno vremena da se organizuje kako bi u Istočnom Sarajevu i naredne sezone gledali prvoligaški fudbal - rekao je Erbez.

Čelnici Slavije odlučili su da, nakon razlaza sa šefom struke, prvu ekipu do daljeg trenira Regoje. U pitanju je dugogodišnji prvotimac i kapiten “sokolova” iz vremena kada je Slavija u dva navrata bila učesnik evropskih kup takmičenja.  

Do kraja šampionata Republike Srpske ostalo je još devet kola, a dosta toga zavisiće i od učinka fudbalera u prva četiri meča. Naime, u Istočno Sarajevo dolaze ekipe iz samog vrha tabele, Zvijezda 09 i Alfa Modriča, a na gostovanja se putuje probuđenom Podrinju, te uvijek nezgodnoj Kozari.

Učinak fudbalera u “plavo-bijelim” dresovima na domaćem terenu ne uliva baš neku nadu jer su u deset odigranih mečeva kao domaćini osvojili tek 11 bodova (dvije pobjede, pet remija i tri poraza) i na samom su dnu tabele domaćinstava. Kada su u pitanju gostovanja, Slavije je tek nešto bolja, sa učinkom od 13 bodova u 11 utakmica (tri pobjede, te po četiri remija i poraza). Bilo kako bilo, veliki posao očekuje novog trenera “sokolova”.

Ko umjesto Erbeza

Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, za nasljednika Zorana Erbeza na klupi Slavije već sada ima nekoliko kandidata i uglavnom su to provjereni stručnjaci koji su već imali priliku da rade sa “sokolovima”.

Riječ je o Draganu Radoviću, koji je već pokazao interesovanje da se vrati u Slaviju, kao i Momčilu Staniću. Nakon rastanka sa Igmanom iz Konjica, u opciji je i Milomir Šešlija, pa će biti interesantno vidjeti za koga će se odlučiti čelnici Slavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana