Talenat Tijane Bošković otišao do svjetskih visina

Srna
Foto: rtrs.tv

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upriličio je danas u Banjaluci prijem za najbolju odbojkašicu svijeta, srpsku reprezentativku Tijanu Bošković, koja je porijeklom iz Bileće.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Republike Željka Cvijanović i ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović.

Dodik je istakao da je talenat Tijane Bošković otišao do svjetskih visina, te da je ponosan na činjenicu da je Republika Srpska, kroz svoje sportske saveze, prepoznala taj talenat.

"Banjaluka je počastvovana činjenicom da je danas među nama Tijana Bošković. Sasvim je dovoljno reći njeno ime i svi znaju o kome se radi, pogotovo mi u Republici Srpskoj, koji tako predano pratimo i navijamo za nju u svim utakmicama, gdje nam je mnogo puta donijela radost", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je istakao da je Tijana kroz najveća takmičenja pokazala nesumnjiv talenat, te da ju u budućnosti čeka još više uspjeha.

"Mi ćemo sve to da pratimo, da navijamo i podržavamo Tijanu", naglasio je Dodik.

Dodik je mladoj odbojkašici poručio da se uvijek sjeti Republike Srpske, koja ju mnogo voli, poštuje i podržava.

"Zahvalni smo za sve što nam je Tijana podarila. Znamo da ju čekaju teške obaveze u novoj sezoni, ali ne sumnjamo da ćemo i dalje imati priliku da uživamo u velikim mečevima", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je srpskoj odbojkašici Tijani Bošković što na odbojkaškim terenima širom Evrope i svijeta pronosi slavu Republike Srpske i Srbije.

Boškovićeva je zahvalila na prijemu i upućenim riječima podrške, te naglasila da joj podrška svih ljudi iz Republike Srpske znači mnogo.

"Ta podrška mi daje dodatnu snagu i motiv da budem bolja. I u budućnosti ću se truditi da, gdje god da pođem, predstavljam svoj grad i Republiku Srpsku u najboljem svjetlu", rekla je Boškovićeva.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci, koji je nedavno održan u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana