Dobra igra Borca nagrađena bodovima

Darko Pašagić
Dobra igra Borca nagrađena bodovima

Banjaluka - Stojan Vranješ još jednom je pokazao koliko znači ekipi Borca i sa dva gola bio je najzaslužniji za pobjedu Banjalučana u sedmom kolu Premijer lige BiH nad Čelikom od 3:1.

Iskusni vezni fudbaler postigao je prvi pogodak, nedugo potom gosti su izjednačili, da bi se Vranješ još jednom upisao u strijelce, a pobjedu je u finišu utakmice potvrdio “rezervista” Ivan Crnov.

- Po mom mišljenju ovo je bila najbolja partija koju smo pružili od početka sezone i za to smo nagrađeni sa tri boda koja su nas priključila ekipama iz gornjeg dijela tabele. Prije susreta bili smo pod velikim pritiskom, jer javnost od nas mnogo očekuje. Sada je puno lakše i vjerujem da će poslije pauze biti daleko bolje - naglasio je Vranješ, koji je u dosadašnjem dijelu šampionata sa pet golova ubjedljivo najbolji strijelac “crveno-plavih”.

Iako vezni fudbaler iskusni fudbalski znalac se sjajno snalazi u ovoj sezoni u protivničkom šesnaestercu.

- Očigledno da mi mjesto polušpica odlično leži, što su pokazale ove uvodne utakmice u sezoni. Kada se zna da sam u Tuzli i Mostaru pogađao stativu moj učinak je mogao biti daleko veći, ali i ovako sam više nego zadovoljan. Nadam se da će se golgeterska serija nastaviti i poslije reprezentativne pauze - nastavio je Vranješ.

Kapiten Banjalučana je rekao da sa 11 osvojenih bodova u prvih sedam kola moraju biti zadovoljni.

- Jedini pravi kiks se desio u petom kolu kada na svom terenu nismo uspjeli da pobijedimo Mladost. Međutim, kolo ranije smo možda i pomalo srećno došli do tri boda u Bijeljini, tako da kada se sve sabere i oduzme moramo biti zadovoljni. Najvažnije je da smo pred pauzu sa ova tri boda skočili u gornji dio tabele i nadam se da ćemo tu i ostati. Po meni naredna četiri kola su ključna za nas i ako u njima ostvarimo dobre rezultate možemo se uključiti u borbu za sam vrh - dodao je Vranješ.

Pobjedom je zadovoljan i šef stručnog štaba Branislav Krunić, pogotovo kada se zna da je Borac od 63. minuta igrao sa deset igrača, jer je zbog crvenog kartona prije vremena u svlačionicu morao štoper Marko Jovanović.

- Neću da komentarišem da li je isključenje bilo prestrogo ili ne, ali svakako da nam je posao bio otežan u tim trenucima. Međutim, ta brojčana razlika na terenu kao da se nije vidjela, nego smo čak u pojedinim trenucima izgledali na terenu bolje nego kada smo imali 11 igrača - naglasio je Krunić.

Zbog povrede koljena Aleksandar Subić prije vremena je morao u svlačionicu.

- Još ne znamo do kada će pauzirati, jer čekamo rezultate dodatnih pretraga. Sigurno da je to za nas hendikep, ali se nadam da će se u prvenstvenoj pauzi potpuno oporaviti Nemanja Janičić i Siniša Dujaković - dodao je Krunić.

 

Borac    3 (2)
Čelik    1 (1)

Strijelci: 1:0 Vranješ u 10, 1:1 Mahmutović u 18, 2:1 Vranješ u 21, 3:1 Crnov u 81. minutu.
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 4.000.
Sudija: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) 6.
Žuti kartoni: Čomor (Borac), Grahovac, Fabijan (Čelik).
Crveni karton: Marko Jovanović (Borac) u 63. minutu.
Igrač utakmice: Stojan Vranješ (Borac) 8.

Borac: Lučić 7, Radulović 7,5, Jovanović 5, Danilović 7,5, Ćosić 7, Milutinović 7, Čomor 7, Subić 7 (od 60. minuta Runić 7), Mirić 7 (od 60. minuta Crnov 7,5), Vranješ 8, Vujaklija 7 (od 68. minuta Turanjanin -). Trener: Branislav Krunić.

Čelik: Pavlović 6,5, Brekalo 6,5, Vrhovac 6,5, Resić 6,5 (od 66. minuta Dilaver -), Huseinbašić 7, Grahovac 6,5, Blažević 6,5, Perišić 6,5, Jamak 6,5 (od 82. minuta Žuna -), Mahmutović 7 (od 79. minuta Aganspahić -), Fabijan 6,5. Trener: Almir Seferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana