Do utorka održati sjednicu upravnog odbora košarkaškog saveza BiH

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Košarkaški savez Republike Srpske saopštio je da će biti prinuđen da razmotri i druge opcije za takmičenje ukoliko Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH naredne sedmice ne donese potrebne odluke za početak nove takmičarske sezone u Prvenstvu BiH.

Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske apeluju da najkasnije do utorka, 19. oktobra, bude sazvana i održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, te da se pokuša pronaći kompromisno rješenje o donošenju svih potrebnih odluka za početak nove sezone.

 "Sva pitanja na kojima se ne postigne kompromis treba ostaviti po strani za neku od narednih sjednica ili uputiti na rješavanje pravosudnim ili drugim nadležnim organima", saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srpske povodom sastanka članova Upravnog odbora, predstavnika stalnih organa Saveza i predstavnika klubova koji učestvuju u Prvenstvu BiH, a koji je juče održan u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku je donesen zaključak da članovi Košarkaškog saveza Srpske, odnosno klubovi koji učestvuju u Prvenstvu BiH, kao i službena lica (delegati i sudije) neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou Košarkaškog saveza BiH za koje ne postoje odluke Upravnog odbora tog saveza, koje su Statutom propisane za početak takmičarske sezone, a do donošenja odluka nadležnih organa. "Apelujemo na generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH i neizabranog komesara Prvenstva BiH da obustave/odgode sve aktivnosti na zajedničkom takmičenju na nivou Saveza BiH za koje ne postoje odluke Upravnog odbora, s ciljem sprečavanja nastanka štete kako za Savez tako i za BiH košarku u cjelini", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da je sportski interes klubova iz Republike Srpske da se takmiče u Prvenstvu BiH, kao najvišem rangu takmičenja u BiH, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Srpske. Iz ovog saveza su ponovili da će svi članovi Košarkaškog saveza Republike Srpske, kao i do sada, nastupati jedinstveno - klubovi, delegati, sudije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana