Đurđević: Kašnjenje viza samo Srpkinjama ne može biti slučajnost

Srna
Foto: Arhiva

BIJELjINA - "Kašnjenja" u izdavanju viza Ambasade Velike Britanije isključivo reprezentativkama BiH u taekvondou srpske nacionalnosti, koje su trebale da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Mančesteru, a odobravanje svim ostalim, ne može biti slučajnost i riječ je o klasičnoj diskriminaciji, ocijenio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević.

"U ovom konkretnom slučaju ispada da evropske vrijednosti imaju znak jednakosti sa diskriminacijom", rekao je Srni Đurđević.

On ističe da ovakvo ponašanje treba da je na sramotu onih koji o tome odlučuju, izražavajući nadu da to nije početak sankcionisanja srpskih sportista, budući da je prethodno Ambasada Velike Britanije uskratila vize i polovini članova Taekvondo reprezentacije Srbije.

Ambasada Velike Britanije još nije odobrila vize reprezentativkama BiH u taekvondu Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika, koje su trebale da učestvuju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Mančesteru.

Ostalim članovima reprezentacije BiH Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize su odobrene. Evropsko prvenstvo u Mančesteru održava se od danas do subote, 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana