Đurđević i Perić pružaju sjajne partije u nizu pobjeda Sloge i Borca: Krila bez greške

Dušan Repija
Đurđević i Perić pružaju sjajne partije u nizu pobjeda Sloge i Borca: Krila bez greške

BANjALUKA - Rukometaš Sloge Vladan Đurđević nije u potpunosti zadovoljan partijom protiv Iskre iako je njegov tim upisao četvrtu pobjedu u nizu i to naizgled rutinski (36:26).

Ipak, desno krilo Dobojlija smatra da je ovo bila najteža utakmica od starta sezone, jer su gosti iz Bugojna dugo bili u igri i prijetili da uvedu utakmicu u neizvjesnu završnicu.

- Stvarno nije bilo lako kao što rezultat pokazuje. Upoređujući sve četiri utakmice od starta sezone, mislim da smo u ovoj najlošije izgledali. Da ne bude zabune, nije bilo toliko loše, ali mislim da možemo bolje. To smo na kraju krajeva i dokazali u prva tri kola. Dosta smo se mučili, a rivala smo slomili tek u drugom poluvremenu kontrama i polukontrama poslije dobre odbrane - naglasio je strijelac 12 golova na ovom meču.

Za razliku od prethodnih sezona Sloga je u ovu ušla sa mnogo višim ambicijama, a trener Mariom Kelentrić formirao je tim koji ima priličnu širinu.

- To je možda i presudan faktor u Premijer ligi. Imamo dosta opcija pa kada se nekom i desi loš dana iskočiće neko drugi i završiti posao. Zato se i ne obazirem na svoj učinak, jer će sigurno biti utakmica u kojima me neće ići, ali je važno da ide nekog drugog. Odlično smo se uklopili kao ekipa. I trojica ruskih internacionalaca su se dobro uklopili, savladali su i jezičku barijeru i za sada je sve dobro - naglasio je momak koji je prethodnih sezona tresao mreže u dresu Borca.

U dresu Banjalučana sjajno ga je odmijenio novopečeni reprezentativac BiH Luka Perić. Momak koji još nije napunio 18 godina odlično koristio prilike koju mu je ukazao Mirko Mikić, pa je poslije odlične partije u Bugojnu bio najefikasniji u redovima “crveno-plavih” protiv Bosne (26:19). Baš kao i Sloga i Borac ima maksimalan učinak, a Perić se nada da će tako i nastaviti.

- Furiozno smo otvorili sezonu i za sada ispunjavamo ciljeve. Odradili smo dobru pripremu pred Bosnu, zatvorili smo njihove najbolje igrače i odigrali dobru odbranu. Sjajan je na golu bio Slađan Subotić, a nama krilima je ostao lakši dio posla da iz kontri kažnjavamo rivala. Imamo sedam dana pauze da se spremimo za gostovanje Slaviji i nadam se da ćemo još dugo imati sve pobjede - naglasio je Perić.

Osim Dobojlija i Banjalučana maksimalan je još Izviđač, dok je Lokomotiva ispustila treću pobjedu u posljednjoj sekundi protiv Gračanice. Na prve bodove još čeka Derventa koja je poražena u Trebinju.

Rezultati

Premijer liga, 4. kolo: Konjuh - Maglaj 36:24, Leotar - Derventa 37:31, Lokomotiva - Gračanica 25:25, Izviđač - Vogošća 37:30, Borac m:tel - Bosna 26:19, Sloga (D) - Iskra 36:26. Sinoć: Sloboda - Krivaja, odgođena je utakmica Sloga (GV) - Slavija. Plasman: Borac m:tel 8, Izviđač 8, Sloga (D) 8, Gračanica 5, Vogošća 5, Lokomotiva 5, Leotar 5...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana