Đorđe Simeunović, košarkaš Igokee: Bajićeva energija donijela opstanak

Milan Zubović
Đorđe Simeunović, košarkaš Igokee: Bajićeva energija donijela opstanak

LAKTAŠI - Rašad Von nemilosrdno je rešetao mrežicu Krke, a kada su ga gosti iz Novog Mesta zaustavili, u prvi plan iskočio je Đorđe Simeunović, koji je sa tri vezane trojke vratio prednost Igokei i trasirao put ka pobjedi i opstanku u ABA ligi.

Bila je to najbolja partija rođenog Kruševljanina u regionalnom takmičenju, koji je susret završio sa 13 poena, a njegov tim slavio sa 92:82 i tri kola prije kraja ima tri pobjede više, kao i bolji međusobni skor od posljednjeplasiranog Zadra. Igokea ima skor 7-12 i potrebna joj je jedna pobjeda da izbjegne pretposljednje mjesto, mada je mnogo kombinacija pa može i bez trijumfa da to postigne.

- Najbitnije je da smo pobedili i opstali u ligi. Borili smo se tokom celog meče i sve napore smo izneli timski i opravdali očekivanja na domaćem terenu. Postojala je određena doza pritiska pa je bilo dosta teško i naporno da se borimo sa njima. Utakmica nije bila baš lepa za gledanje, bilo je mnogo oscilacija u našoj igri, jer je Krka nezgodna ekipa koja nikada ne odustaje. Dosta su uporni, drže isti ritam tokom celog meča, stalno idu na skok kojeg nismo dobro kontrolisali pa su iz drugog plana uspeli da dođu do prednosti. Srećom, na vreme smo uzvratili i na kraju upisali veliko slavlje - izjavio je Simeunović za “Glas Srpske”.

Igra Igokee iz korijena je promijenjena nakon dolaska Dragana Bajića za trenera, koji je spasio ekipu od ispadanja.

- Tri trenera promenjena su ove sezone, neke utakmice smo gubili na jednu loptu, što nije bila realna slika naše ekipe. Onda je stigao Bajić i dobro utegao tim. Uneo je novu energiju i zaslužen je za opstanak. Pokazali smo kako možemo da igramo i da smo na početku sezone pružali ovakve partije, sada bismo se borili za plej-of - istakao je Simeunović.

Sljedeću utakmicu u ABA ligi Igokea će odigrati tek 1. marta u gostima protiv Mege, a prije toga igraće odgođene susrete Lige BiH, dok je očekuje i nastup na Kupu BiH.

- Ide pauza u ABA ligi i verujem da ćemo posle nje mnogo rasterećenije ući u tri poslednje utakmice. Iako smo ispunili cilj, želimo sve pobede do kraja da bismo bili što bolje plasirani na tabeli. Ujedno, pauza će nam dobro doći da se malo odmorimo, jer nećemo igrati na dva fronta, koja “mrve” igrače - naglasio je Simeunović.

Kup BiH

Igokea i Široki odmjeriće snage dva puta u samo četiri dana. Prvo će sutra igrati meč Lige BiH u Aleksandrovcu od 18 časova, dok će se u subotu sastati u polufinalu završnog turnira Kupa “Mirza Delibašić”. Njihov duel u dvorani “Novo Sarajevo” na rasporedu je u 17 časova, dok će se istog dana od 19.30 u drugom polufinalu sastati Spars i pobjednik Kupa Republike Srpske. Finalni susret zakazan je za nedjelju od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana