Đoković stiže u Banjaluku

G. S.
Đoković stiže u Banjaluku

BANjALUKA - Najbolji svjetski teniser Novak Đoković potvrdio je dolazak u Banjaluku koji će biti realizovan 3. ili 4. jula, potvrđeno je iz Teniskog saveza Republike Srpske.

To bi trebalo da bude njeogva treća posjeta najvećem gradu Republike Srpske nakon što je 2009. u dvorani "Borik" igrao egzibicioni meč sa Viktorom Troickim odnosno 2011. kada je bio ličnost godine "Nezavisnih novina".

Đoković će okupiti vrhunske asove "bijelog sporta" koji će da se predstave publici na regionalnom "Adria Tour" od 13. juna do 5. jula, a biće odigran u gradovima širom Balkana, dok prvi turnir kreće iz Beograda. Turnir će biti igran na terenima TC Novak (13. i 14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20. i 21. jun), zatim u Crnu Goru (27. i 28. jun) i u Banjaluku (3. i 4. jul). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo 5. jula gdje će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč. Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki grend slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i masters u Indijan Velsu.

Učešće na "Adria Tour" potvrdio je i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kome je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač planete. U karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora. Očekuje se i dolazak još nekih imena iz samog teniskog vrha, ali trenutno ništa dodatno nije zvanično potvrđeno.

Od srpskih igrača, igraće Viktor Troicki, član zlatne srpske generacije iz 2010. koja je osvojila Dejvis kup kao i ATP tur kup ove godine, kao i Svetski kup 2009. i 2012. Najveće uspjehe ostvarivao je 2011. kada se popeo na 12. poziciju rang liste. Osvojio je tri titule u singlu do sada, Kup Kremlja i dva trofeja u Sidneju kao i čelendžer u Banjaluci. Još velikih imena iz Evrope najavilo je dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regiona, među kojima su i programi "Novak Đoković" fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece.

Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usljed situacije sa virusom korona.

Biće igrano po "round robin" sistemu što znači da će svako da igra sa svakim u dvije grupe, od po četiri igrača. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema. U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se obezbijede za dvije sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. Program će biti upotpunjen i dublovima sa poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana