Derventski Tekstilac proslavio vijek postojanja: Dodik za 100. rođendan obećao 100.000 maraka

Glas Srpske
Derventski Tekstilac proslavio vijek postojanja: Dodik za 100. rođendan obećao 100.000 maraka

Derventa - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na obilježavanju 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Tekstilac u Derventi da je ovaj jubilej značajan ne samo za klub, već i za lokalnu zajednicu.

Tom prilikom predstavniku kluba Dušku Reljiću uručio je Orden Njegoša trećeg reda, kojim je Tekstilac odlikovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Dodik je obećao i donaciju od 100.000 maraka iz sredstava budžeta Republike Srpske.

- Činjenica da je održavan duh sporta i u najtežim godinama istorije iza nas govori da su ljudi imali visoku svijest o tome da se na ovaj način okupe i stvaraju pozitivnu atmosferu i sinergiju - rekao je Dodik na Gradskom stadionu u Derventi, gdje je odigrana i revijalna utakmica između domaćina i veterana Crvene zvezde iz Beograda.

On je naglasio i da Derventa bilježi najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ljudima okupljenim oko načelnika Milorada Simića.

Reljić je zahvalio na dodijeljenom priznanju i obećanom novcu.

- To nas obavezuje da nastavimo da radimo i da se borimo, a s tim novcem znaćemo šta uraditi i graditi - rekao je Reljić.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u obilježavanju 100 godina postojanja kluba.

- Kada nešto traje 100 godina, to je više od igre. To je velika stvar, a u našoj lokalnoj zajednici obilježavali smo i druge jubileje od 100 godina - rekao je Simić.

Na Gradskom stadionu u Derventi, dan ranije, kao sastavni dio obilježavanja 100 godina kluba, održan je Međunarodni dječiji fudbalski turnir, na kojem je učestvovalo više od 800 mladih fudbalera iz Republike Srpske, BiH i Hrvatske.

Remi sa veteranima Zvezde

U revijalnoj utakmici veterani Tekstilca i Crvene zvezde odigrali su neriješeno, 2:2. Strijelci za domaće bili su Vlado Hercešin i Aleksandar Railić iz penala, dok su za Beograđane pogađali Slaviša Čula i Nenad Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana