Denis Čomor: Borcu uvijek mjesto u vrhu

Darko Pašagić
Denis Čomor: Borcu uvijek mjesto u vrhu

Banjaluka - Desni bek Denis Čomor, koji je juče i zvanično postao član Borca, vjeruje da svojim iskustvom mnogo može pomoći Banjalučanima da u prvoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi ispune sve zacrtane ciljeve.

 

Ovaj 29-godišnjak je već punih deset godina na premijerligaškim terenima i za to vrijeme branio je boje Sarajeva, Slavije, Olimpika, Krupe, Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Tuzla sitija. Za to vrijeme zabilježio je 211 nastupa, a na terenu je proveo 14.212 minuta. Sigurno će za “crveno-plave” predstavljati veliko pojačanje na desnom beku, gdje uz njega na toj pozicija Banjalučani imaju još samo Sinišu Dujakovića.

- Potpisao sam godinu plus godinu i prvi utisci su odlični. Znam da sam došao u veliki klub, koji je posljednjih godina bio u krizi, i želja mi je da budem što više od pomoći - rekao je Čomor.

Ranije je rečeno da je cilj Banjalučana da što prije obezbijede sigurnu zonu, ali Čomor ne misli tako.

- Niko od nas ne očekuje da prve godine po povratku u Premijer ligu budemo među najboljim ekipama, ali Borac je klub koji svojim renomeom i bogatom istorijom uvijek mora biti uz rame vodećima. Vjerujem da ćemo to pokazati veoma brzo i da ćemo stati uz Sarajevo, Željezničar, Zrinjski... - nastavio je Čomor.

Vjeruje da će se veoma brzo uklopiti u novu sredinu.

- Dosta je novajlija, a neke igrače odranije poznajem, tako da ne bi trebalo da bude problema. Novi saigrači su me odlično primili i sada je preda mnom mnogo rada da se izborim za status prvotimca - dodao je Čomor.

Iskusni napadač Srđan Vujaklija juče je i zvanično postao član Borca sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana. U karijeri je igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Južnoj Koreji i Kazahstanu. U Srbiji je, osim za Crvenu zvezdu, nastupao za Borac Čačak, Hajduk Kulu, Banat, Spartak i Novi Sad.

Rafting

Zbog zauzetosti Gradskog stadiona, na kojem je sinoć igrana utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Radnika i Spartaka iz Trnave, fudbaleri Borca juče nisu imali trening, ali su vrijeme proveli zajedno. I to na raftingu.

- Bilo je ovo za mene jedno sjajno iskustvo, ali vjerujem i za većinu mojih novih saigrača. Iako sam sezonu 2016/17. proveo u Krupi na Vrbasu, nikada se nisam na ovakav način spuštao Vrbasom i stvarno je bilo fantastično - rekao je Čomor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana