Demir Peco, prvotimac Radnika: Nije Spartak ono što je nekad bio

Darko Pašagić
Demir Peco, prvotimac Radnika: Nije Spartak ono što je nekad bio

Bijeljina - Fudbaler Radnika Demir Peco jedan je od trojice igrača bijeljinskog premijerligaša koji je i prije tri godine nosio dres ovog kluba u debiju na međunarodnoj sceni.

Uz njega su protiv Beroea iz Stare Zagore igrali još Aleksandar Vasić i Velibor Đurić, a Semberci su poslije dvomeča eliminisani (0:0 u Bugarskoj, 0:2 u Banjaluci). Ovaj 23-godišnjak nada se da bi ovog puta nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope mogao biti uspješniji.

- Ima mnogo razloga za optimizam, a jedan od najvećih je da Spartak iz Trnave nije ono što je bio ranijih sezona. Svi se sjećamo kako su namučili lani Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, u prvenstvu ih nije baš išlo i bili su tek sedmi, jer ih je napustilo dosta kvalitetnih igrača - naglasio je Peco.

Na spisku Mladena Žižovića za mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nalaze se 23 imena. To su: golmani Dalibor Kozić, Igor Marković, Samed Hodžić, te igrači Srđan Bečelić, Slaviša Radović, Nenad Nikić, Miloš Simonović, Marko Despotović, Mustafa Šukilović, Ivan Šubert, Alem Merajić, Pavle Sušić, Nedim Mekić, Aleksandar Vasić, Nikola Popara, Faruk Gogić, Dejan Maksimović, Miloš Plavšić, Velibor Đurić, Vladimir Bradonjić, Seid Zukić, Demir Peco i Jovan Motika.

- Smatram da bi naša prednost mogla biti činjenica da nismo baš puno mijenjali tim u odnosu na prošlu sezonu, a i da su se novajlije dobro uklopile. Iza nas su naporne pripreme, ali smo potpuno spremni da u četvrtak pružimo maksimum i pokušamo doći do povoljnog rezultata - nastavio je Peco.

Prije tri godine Radnik nije imao baš veliku podršku sa tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, ali se vezni fudbaler Bijeljinaca nada da će u četvrtak biti drugačije.

- Vjerujem da će dosta Semberaca doputovati u Banjaluku, ali i da ćemo imati podršku pristalica Borca. Znam da je nezahvalno davati prognoze, ali vjerujem da bismo u slučaju pobjede ili neriješenog rezultata bez primljenog gola imali solidne šanse da se dočepamo druge runde, što bi za našu ekipu bio stvarno ogroman uspjeh - izjavio je Peco.

Zbog povrede je propustio veći dio drugog dijela prošle sezone, ali je sada u top formi.

- Imao sam operaciju preponske kile. Odradio sam bez problema kompletne pripreme i od početka ću biti na raspolaganju stručnom štabu - dodao je Peco.

Skenirali rivala

Delegacija Bijeljinaca u kojoj su bili predsjednik Mladen Krstajić, šef stručnog štaba Mladen Žižović i pomoćni trener Stefan Janković boravila je u Trnavi, gdje je gledala susret Češko-slovačkog Superkupa između Spartaka i Slavije. Ekipa iz Praga bila je ubjedljiva i slavila je sa 3:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana