Dejan Plisnić golman derventskog Tekstilca: Ne žalim ni zbog čega, zaista sam se izigrao

Darko Pašagić
Dejan Plisnić golman derventskog Tekstilca: Ne žalim ni zbog čega, zaista sam se izigrao

DERVENTA - Poslije tri decenije uspješne fudbalske karijere oproštajni meč odigrao je i dugogodišnji golman prvoligaša Tekstilca Dejan Plisnić.

Njegovo zbogom aktivnoj karijeri uveličali su veterani derventskog kluba i njihovi vršnjaci iz Crvene zvezde. U ovakvim susretima rezultat je uvijek u drugom planu, ali ostaće zabilježeno da su domaćini slavili sa 5:1.

- Nisam tužan zbog oproštaja, jer sam zaista odigrao veliki broj mečeva. Bila mi je čast i zaista sam se izigrao, hvala Bogu nije bilo nekih povreda i dosta je bilo od mene. Ja sam i dalje vojnik ovog kluba i ostajem tu da uradim sve što mogu da fudbal dižemo na viši nivo. Zahvalio bih ljudima iz Tekstilca koji su organizovali ovaj oproštaj, publici, koja je u velikom broju došla da nas podrži, ali i saigračima iz Tekstilca, a naročito veteranima Crvene zvezde - rekao je novopečeni penzioner.

Plisnić je seniorsku karijeru počeo 1993. godine, samo nekoliko mjeseci poslije osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ponikao je u Iskri iz rodnog Bugojna, da bi karijeru nastavio u Podgrmeču iz Sanskog Mosta, a od 1995. godine počeo da nastupa u banjalučkim Krilima Krajine u Prvoj ligi Srpske. Pet godina proveo je u prnjavorskom Ljubiću, zatim su uslijedile dvije sezone u banjalučkom Borcu, pa još tri u drugim mandatu u Prnjavoru. Uslijedili su nastupi za Polet iz Broda, dobojsku i Slogu iz Trna, da bi posljednjih 11 godina branio gol i boje Tekstilca. Zabilježio je čak 1.030 seniorskih nastupa i po tome je sigurno rekorder u Republici Srpskoj.

- Ne znam sigurno da li sam jedini premašio 1.000 utakmica, ali sam siguran da će taj broj biti veoma teško dostići u skorije vrijeme - nastavio je Plisnić.

Prema njegovim riječima, u karijeri je bilo dosta lijepih trenutaka, nekada i teških.

- Nemam za čim da žalim i kada bih ponovo imao priliku da krenem iz početka, opet bih izabrao fudbal. Donio mi je puno lijepih trenutaka, koji se pamte. Naravno, bilo je nekada i ružnih, ali se oni brzo zaborave. Koji je najljepši, teško je izabrati, ali znam da je jedan od onih koji ću vječno pamtiti ulazak sa Tekstilcem u Prvu ligu Republike Srpske - dodao je Plisnić.

Ostaje uz fudbal

Dejan Plisnić je istakao da fudbal teče njegovim venama i da će i dalje ostati uz najvažniju sporednu stvar na svijetu.

- Posljednjih pola godine praktično nisam ni branio, već sam bio pomoćni trener Tekstilca. Na toj funkciji ostajem i dalje, a treniraću i mlađe selekcije u klubu - rekao je Plisnić, koji je u dvorani u Derventi koordinator sportskih aktivnosti i 14 puta je bio neposredni organizator “Derventa futsal” turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana