Dejan Meleg vjeruje da će u Borcu karijeru vratiti na pravi put: Stranci “krivi” za odlazak iz Zvezde

Darko Pašagić
Dejan Meleg vjeruje da će u Borcu karijeru vratiti na pravi put: Stranci “krivi” za odlazak iz Zvezde

BANjALUKA - Kada sam pre dve godine došao na “Marakanu” svi su u meni videli veliko pojačanje, ali na kraju nije ispalo tako. U početku sam dobijao priliku, ali je ubrzo u Crvenu zvezdu dovedena gomila stranaca, koji su nažalost igrali na mojim pozicijama i od tada je sve nekako krenulo nizbrdo.

Rekao je ovo Dejan Meleg, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Borcem do kraja sezone, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

- Možda je deo krivice i do mene, ali verujem da bi sve bilo drugačije da sam dobijao veću minutažu. Posle sam išao na pozajmice u grčki Levadijakos i Radnički. U Nišu sam u početku stalno bio u postavi, a onda su počele smene i sve sam manje dobijao priliku, jer od mene nisu mogli da ostvare nikakav profit - istakao je Meleg.

Karijeru je započeo u Vojvodini iz koje je 2013. godine otišao u slavni Ajaks sa statusom bisera srpskog fudbala. Međutim, u Amsterdamu se, tada 19-godišnji Meleg nije najbolje snašao i ubrzo je počeo pad u njegovoj karijeri. Selio se na razne pozajmice, vratio se u Vojvodinu, poslije nastavio karijeru u Turskoj, da bi zatim potpisao za Zvezdu.

- Ne želim više da se osvrćem na prošlost. Želim da dolazak u Borac bude odskočna daska u mojoj karijeri, ali i da svom novom klubu pomognem da ostvari ciljeve, a to je da opet izbori izlazak na evropsku scenu - nastavio je Meleg.

Iako nije prošao pripreme, smatra da je potpuno fizički spreman, ali da je potrebno vrijeme da se uigra sa ekipom.

- Vidim da se od mene mnogo očekuje, ali i ja očekujem mnogo od dolaska u Borac. Radujem se podršci sa svih strana i nadam se da ću opravdati očekivanja, prvenstveno trenera Vlade Jagodića, koji od mene, u tandemu sa kapitenom Stojanom Vranješom, mnogo očekuje - istakao je Meleg.

Po imenima je poznavao dosta igrača Borca odranije, ali sada je imao priliku da ih lično upozna.

- Pre svega mislim na Marka Jovanovića, Gorana Zakarića, Aleksandra Subića te Vranješa. Posebno me je oduševio kapiten, koji mi je čim sam se dogovorio o saradnji poslao poruku u kojoj mi je čestitao na dolasku i rekao da mi stoji na usluzi za sve što mi treba. To je odlika velikog fudbalera, ali i čoveka. Za sada je sve u najboljem redu, a nadam se da ću dobiti priliku na terenu čim bude završena papirologija - dodao je Meleg.

Borac oslabljen

Fudbaleri Borca danas od 15 časova u Kaknju igraju meč osmine finala Kupa BiH protiv vodeće ekipe Prve lige FBiH Rudara.

- Bićemo oslabljeni jer ne putuju povređeni kapiten Stojan Vranješ te Ivan Crnov i novajlija Dejan Meleg, koji još nije dobio radnu dozvolu. Crnov je poslije meča u Bijeljini prijavio povredu. Iako je riječ o jakom rivalu, kvalitet je na našoj strani. Ovo je za nas veoma važna utakmica, jer se i preko Kupa može do evropske scene - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana