Dejan Bosančić, fudbaler Borca: Presrećan zbog Milovanovićevog poziva

Darko Pašagić
Dejan Bosančić, fudbaler Borca: Presrećan zbog Milovanovićevog poziva

Banjaluka - Fudbaler Borca, 21-godišnji Dejan Bosančić, nalazi se na nezvaničnom okupljanju mlade reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi, a priliku da pokaže šta zna imaće danas, kada će “orlići” odigrati kontrolni susret sa Spartakom iz Subotice.

Iako je poziv nedavno imenovanog selektora Nenada - Neška Milovanovića mnoge iznenadio, ovaj defanzivni vezni fudbaler je svojim igrama to svakako zaslužio. Posljednjih godina njegova karijera ide uzlaznom putanjom. U prethodne dvije sezone, dok je nosio dres prvoligaša Republike Srpske Željezničar Sport tima, odigrao je od 64 utakmice čak 58, postigavši 11 pogodaka. Po dolasku u Borac uspio je da se u izuzetno jakoj konkurenciji izbori za mjesto u startnoj postavi i da u prva četiri susreta upiše 281 minut. Učinak bi bio svakako veći da zbog povrede nije zamijenjen u 11. minutu subotnjeg susreta protiv Radnika.

- Poziv sam objeručke prihvatio. Sada je na meni da pokažem šta znam i vjerujem da ću uspjeti da opravdam očekivanja. Do sada nisam igrao ni za jednu reprezentativnu selekciju, osim za mlađe kategorije reprezentacije Republike Srpske. Ovo je za moj sadašnji klub Borac, ali i za bivši Željezničar Sport tim, kao i za mene, veliko priznanje, ali i obaveza da u nastavku karijere budemo još bolji i da pružam kvalitetnije partije - naglasio je Bosančić, koji je 2. juna napunio 21 godinu.

U Staru Pazovu u ponedjeljak kasno poslijepodne stigla su 22 fudbalera.

- Ukupno ćemo odraditi tri treninga i ovaj kontrolni susret sa Subotičanima. Ovo je širi spisak U-21 selekcije i naravno da svi neće biti pozivani za kvalifikacione mečeve, ali sam presrećan zbog dolaska na ovo okupljanje. Osjećaj je izvanredan, a sve ovo daje mi još veću motivaciju za rad na terenu - nastavio je Bosančić.

Prezadovoljan je startom sezone svog novog kluba, ali i partijama koje on pruža.

- Da nam je neko ponudio sedam bodova iz četiri susreta, i to tri gostujuća, sigurno bismo bez razmišljanja prihvatili. Kompletna prva tri meča sam proveo na terenu, a protiv Radnika sam zamijenjenjen praktično na samom početku. Nezgodno sam doskočio, osjetio bol i nisam bio u stanju da nastavim utakmicu. Sada je sve u redu i očekujem da tako bude i ovdje u Staroj Pazovi. U Banjaluku se vraćam u četvrtak i onda se stavljam na raspolaganje šefu Branislavu Kruniću. Na njemu je da odluči da li ću biti u ekipi pred veoma važan duel na našem terenu protiv Mladosti. Razmišljamo samo o tri boda, kojima bismo se još više učvrstili u gornjem dijelu tabele - dodao je Bosančić.

Prvi mečevi

Reprezentacija Srbije nije imala zapažen nastup na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu u junu, a novi ciklus kvalifikacija za EP 2021. počeće 6. septembra, kada gostuju u Rusiji. Samo četiri dana kasnije “orlići” će dočekati Letoniju. Pored ove tri reprezentacije, u grupi 5 su još Bugarska, Estonija i Poljska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana