Defanzivcu Borca Aleksandru Vojnoviću ugovor ističe za pola godine: Bar do ljeta bez priče o odlasku

Darko Pašagić
Defanzivcu Borca Aleksandru Vojnoviću ugovor ističe za pola godine: Bar do ljeta bez priče o odlasku

BANjALUKA - Dobre igre u jesenjem dijelu sezonu i prvi nastup za reprezentaciju BiH nisu ostali nezapaženi i zato ne treba da čudi što se u zimskoj pauzi ime defanzivca Borca Aleksandra Vojnovića često spominjalo u vezi sa prelaskom u neku drugu sredinu.

Međutim, ovaj 25-godišnji Novograđanin čvrsto stoji na zemlji i, po njegovim riječima, ne razmišlja o prelasku u neku drugu sredinu iako mu ugovor sa Banjalučanima ističe na ljeto.

- U ovom trenutku fokusiran sam jedino na to da se što bolje pripremim za nastavak sezone i da sa Borcem ostvarim zacrtane ciljeve, a kada dođe vrijeme, biće prilike da razmišljam o tome da li ću ostati ili otići. Istina je da je bilo nekih poziva, ali se tu ja na pitam puno, već samo klub - naglasio je Vojnović.

Jesenas je bio jedan od najstandardnijih prvotimaca “crveno-plavih” i propustio je samo jedan meč i to protiv Veleža u desetom kolu, a razlog su bila tri žuta kartona.

- Nismo najbolje započeli prvenstvo, a najveći razlog su evropske utakmice, koje su na nama ostavile veliki trag. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo, igrali smo sve bolje i bolje i uspjeli smo da se probijemo do treće pozicije. Što se tiče mojih igara, zadovoljan sam, mada uvijek može bolje. Poziv u reprezentaciju shvatam kao nagradu za sav dosadašnji trud, ali i motiv da nastavim još jače. Nadam se da će biti još mečeva za reprezentaciju, ali time se ne opterećujem baš puno - nastavio je Vojnović.

Prvi dani priprema za nastavak sezone protiču u najboljem redu iako se radi po izuzetno hladnom vremenu.

- Nije baš ugodno trenirati po hladnoći, ali svi smo svjesni koliko je važan pripremni period i zato dajemo sve od sebe. Biće puno lakše kada krenemo sa kontrolnim utakmicama, a pogotovo kada otputujemo za Antaliju, gdje su temperature znatno više - istakao je defanzivac Banjalučana koji je jesenas veliki broj utakmica odigrao na poziciji štopera.

Ubijeđen je da će Borac treću godinu zaredom izboriti plasman na međunarodnu scenu.

- Svjesni smo da će titulu biti jako teško odbraniti, jer je Zrinjski stekao ogromnu prednost, ali sadašnja pozicija na tabeli daje nam za pravo da se borimo za drugo ili treće mjesto. Uz sve to, stigli smo i do četvrtfinala Kupa i želja nam je da stignemo do pehara, što bi nam automatski obezbijedilo plasman na evropsku scenu - dodao je Vojnović.

Brkić i Grgić

Aleksandar Vojnović se osvrnuo i na dolazak dvojice novih igrača u redove Borca, iskusnog Gorana Brkića i mladog Ivana Grgića.

- Sigurno je da smo sa Brkićem dobili mnogo na iskustvu i o njegovim kvalitetima ne treba da trošim riječi. Što se tiče Grgića, on je mladi reprezentativac BiH i predstavlja veliki potencijal za naredne sezone - rekao je Vojnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana