David Čolić vjeruje da će u Doboju zablistati punim sjajem: Ćurguz me poznaje u dušu

Darko Pašagić
David Čolić vjeruje da će u Doboju zablistati punim sjajem: Ćurguz me poznaje u dušu

DOBOJ - Među brojnim novajlijama koji su ovog ljeta stigli u redove novog premijerligaša Sloge je i 22-godišnji David Čolić, koji vjeruje da će Dobojlije u šampionatu, koji počinje 16. jula, uspjeti da ostvare cilj zvani opstanak.

 Ovaj defanzivni fudbaler, koji se dobro snalazi na pozicija oba beka, ali i štopera nije se nijednog trenutka dvoumio kada je dobio poziv sa “Luka”, odnosno od šefa stručnog štaba Sloge Zorana Ćurguza da dođe u Doboj i pomogne novom članu elite BiH da ostvari planove.

- I dok smo bili zajedno u Željezničar Sport timu imao sam odličnu saradnju sa trenerom Ćurguzom i siguran sam da će tako biti i na “Lukama”. Uz njega sam stasao i kao igrač i dugujem mu veliku zahvalnost za sve što je uradio ne samo za mene, već i za druge brojne igrače koji su sa mnom igrali na “Predgrađu”. Sada je došlo vrijeme da mu se bar malo odužim, ali i da napravim još jedan iskorak u karijeri - istakao je Čolić, koji je sa Slogom potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja saradnje.

Da su Ćurguza fascinirali mladići iz Banjaluke koje je trenirao nekoliko sezona, najbolje svjedoči podatak da ih sada u redovima Dobojlija ima ukupno sedam.

- Pored mene su tu Adonis Bilal, Ostoja Šaula, Rade Džombić, Franko Dadić, Luka Kulenović, a najvjerovatnije će nam se pridružiti i Milan Milanović koji je posljednjih dana trenirao sa nama. Trener Ćurguz sve nas poznaje u dušu. Zbog toga mi period aklimatizacije uopšte ne pada teško, jer sam odmah po dolasku praktično poznavao više od pola ekipe - nastavio je Čolić.

Ovaj mladić prošle sezone branio je boje trebinjskog Leotara i u sezoni punoj stresa u kojoj je klub sa “Polica” izborio opstanak zabilježio je 27 nastupa.

- Bila je to moja prva sezona u Premijer ligi i sigurno veliko iskustvo za budućnost i nastavak karijere. Mogao sam da ostanem u Trebinju, ali kada je stigla ponuda iz Doboja ni trenutka se nisam dvoumio. Bliže sam kući, uslovi su bolji, a tu je kao što sam već rekao i dosta mojih bivših saigrača - rekao je Čolić.

Pripreme ulaze polako u završnu fazu.

- Iza nas je onaj najteži dio kada se veoma malo radilo sa loptom. Sada je sve više taktičko-tehničkog uigravanja, tu su i kontrolne utakmice, tako da je mnogo lakše. Svi smo svjesni da je Sloga dobila priliku da prvi put igra u Premijer ligi i da su od nas veoma velika očekivanja. Mogu da obećam u svoje ime da ću dati sve od sebe da ostvarimo zacrtane ciljeve - dodao je Čolić.

Dva poraza

Fudbaleri Sloge su do­ sada odigrali dva kontrolna meča i u oba su doživjeli poraze. Prvo su izgubili od Tuzla sitija sa 0:1, a potom i od Veleža sa 2:3.

- Igrali smo protiv dvije ekipe koje se u prošloj sezoni izborile plasman na međunarodnu scenu i spadaju među najjače u Premijer ligi. Jesmo izgubili, ali je najvažnije da se dobro uigramo i da stručni štab oformi kostur ekipe koja će u prvenstvu iznijeti najveći teret - naglasio je Čolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana