Darko Vojvodić na klupi Slobode iz Novog Grada: Idemo u Premijer ligu

Darko Pašagić
Darko Vojvodić na klupi Slobode iz Novog Grada: Idemo u Premijer ligu

BANjALUKA - Novi šef stručnog štaba Slobode iz Novog Grada Darko Vojvodić naglasio je da je svjestan šta se od njega očekuje i da vjeruje da će po peti put i to sa petim različitim klubom uspjeti da se plasira u premijerligaško društvo.

Popularni Vojvoda je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri bio prvak Prve lige Republike Srpske sa Borcem, a još tri puta mu je polazilo za rukom u Prvoj ligi FBiH, koju je osvajao sa GOŠK-om iz Gabele, Tuzla sitijem i Olimpikom. Po tom je svojevrstan rekorder, a to dostignuće želi da popravi u narednoj sezoni.

- Brzo sam se dogovorio sa predsjednikom Mladenom Bosančićem i vjerujem da ćemo uspjeti da se okitimo šampionskom titulom. Iako sam prošle godine trenirao Goražde u Prvoj ligi FBiH pratio sam dešavanja u eliti Srpske i znam da je Sloboda praktično do posljednjeg kola bila u igri za titulu - naglasio je Vojvodić.

Nije najbolje upoznat sa igračkim kadrom, ali vjeruje da će iz ekipe, koja će se poslije prozivke sigurno dodatno pojačati obaviti kvalitetne pripreme.

- To je osnovni preduslov da se nešto uradi kada počnu zvanične utakmice. Zato bi odmah poručio igračima da će morati dobro da se potrude ne samo da obave pripreme, već i da se izbore za status prvotimca. Rad će biti naporan, ali će se na kraju sigurno isplatiti. Čim dođem u Novi Grad detaljno ćemo napraviti plan priprema, a onda će se znati i ko će nam biti rivali u kontrolnim utakmicama i koliko ćemo ih odigrati - nastavio je Vojvodić.

Od ove sezone prvoligaško društvo imaće 18 članova.

- To sigurno zahtijeva znatno širi roster igrača i moja želja je, naravno u dogovoru sa upravom, da na svakoj poziciji imamom po dva adekvatna fudbalera. Prvenstvo će sigurno biti više nego interesantno, jer pored nas ima još nekoliko kandidata za visok plasman. Tu prije svih mislim na Zvijezdu 09, koja se silno pojačala, aktuelnog šampiona Krupu, ali i dva premijerligaša iz prošle sezone, Radnik i Rudar Prijedor. Međutim, ubijeđen sam da će se na kraju prvenstva šampionski šampanjac ispijati na “Mlakvama” - dodao je Vojvodić.

Visoke ambicije

Predsjednik Slobode Mladen Bosančić je potvrdio da će Novograđani i u narednoj sezoni jurišati na prvo mjesto

- Dolazak Vojvodića potvrđuje naše visoke ambicije za narednu sezonu. S njim sam se dogovorio veoma brzo i zvanično predstavljanje biće u nedjelju. Možda su neki mislili da ćemo se raspasti, jer nismo ušli u Premijer ligu, ali su se prevarili. Znamo da će naredna sezona biti veoma uzbudljiva, mnogo timova će htjeti prvo mjesto i ulazak u viši rang, a mi ćemo dati sve od sebe da budemo ispred svih - istakao je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana