Darko Talić, košarkaš Igokee, o igrama u sezoni 2019-20.: Radio sam kao lud da izborim mjesto u timu

Milan Zubović
Darko Talić, košarkaš Igokee, o igrama u sezoni 2019-20.: Radio sam kao lud da izborim mjesto u timu

LAKTAŠI - Taman kad se oporavio od povrede ligamenata koljena, košarkaš Igokee Darko Talić morao je na novu pauzu. Ovaj put nije bila u pitanju povreda već prekid svih takmičenja zbog pandemije virusa korona, tako da je od tada u kući, gdje pokušava da zadrži minimalni dio fizičke spreme jer nema mjesta za pravi trening.

- Šest sedmica bio sam van terena nakon povrede, završio sa terapijama i polako počeo da radim sa kondicionim trenerom kad je došla odluka o prekidu takmičenja. Mnogo sam se poželio košarke, bio sam sa saigračima koji su krenuli na utakmicu protiv Primorske u Kopru i bio sam u protokolu za meč. Stigli smo do Ljubljane kada smo saznali za odluku o prekidu takmičenja, pa smo se vratili kućama. U jednu ruku prekid mi je dobrodošao jer ću se potpuno oporaviti od povrede i spreman dočekati početak rada, mada je cjelokupna situacija daleko od nečeg dobrog - izjavio je Talić.

KS BiH prekinuo je takmičenje i titulu dodijelio njegovom timu, koji je kolo prije kraja bio prvi na tabeli. Njemu je to treća titula sa klubom iz Aleksandrovca u karijeri.

- Osvojili smo titulu, a slavlja nije bilo, što nam je teško palo jer to je ono za šta se borimo i svi želimo da se radujemo nakon posljednje utakmice u sezoni. Ipak, titula je titula i biće vremena za slavlje kada se ova situacija smiri. Iako prvenstvo nije odigrano do kraja, vjerujem da je ispravna odluka KS BiH jer smo odigrali dovoljan broj utakmica i bili prvi na tabeli, mada je svima jasno da bi mnogo ljepše bilo da smo sve završili na terenu - istakao je Talić.

Ove sezone dobio je pravu priliku da se dokaže u najboljem svjetlu. Bio je planiran kao treći plejmejker u ABA ligi, a prvi u Ligi BiH. Sezonu je sporije započeo jer je igra na dva fronta bila velika novost i za mnogo iskusnije igrače od njega, ali se snašao poslije nekoliko utakmica. Šansu u Ligi BiH, gdje je igrao po 30 minuta, iskoristio je na najbolji način, što se odrazilo na igre u regionalnom takmičenju, pa je dobijao sve veće povjerenje trenera Dragana Bajića.

- Zadovoljan sam partijama u Ligi BiH, gdje sam imao važnu ulogu i minute pa sam napredovao u nekim situacijama, dok sam u ABA ligi imao sasvim drugu ulogu. Isprva sam bio na klupi, a kako su se pojedini igrači povrijedili, dobijao sam sve veću minutažu, koju sam imao od meča sa Partizanom pa sve do povrede na utakmici sa Crvenom zvezdom. Čekao sam svoju šansu i vjerujem da sam je iskoristio. Zaredali smo sa pobjedama, krenulo me, dobio sam na samopouzdanju, a onda se desila povreda. Sreća u nesreći bila je da ligamenti koljena nisu bili pokidani već samo istegnuti. Na kraju sam zadovoljan što sam izborio mjesto u timu, što nije slučajno, jer sam radio “kao lud” - naglasio je Talić.

Na početku sezone cilj Igokee bio je borba za plej-of, ali su se borili za opstanak, što su na kraju ostvarili.

- Loše smo krenuli u sezonu zbog nekih objektivnih stvari, mada u pojedinim mečevima nismo imali ni sreće, što nam je narušilo samopouzdanje. Bili smo u teškoj situaciji, a onda je nešto kliknulo i nas osam-devet se zbilo, dobili smo Mornar, vezali četiri pobjede, vidjeli da možemo igrati sa svima, pa nam se vratila želja za igrom i izborili smo opstanak - kazao je Talić.

Učinak

Odigrao je 13 utakmica u ABA ligi ove sezone, gdje je prosječno bilježio 3,7 poena, uz po jednu asistenciju i skok za 11,7 minuta na parketu, dok je protiv Partizana upisao rekord od 13 poena. U ligi BiH nastupio je na 13 utakmica i imao prosječan učinak od 11,4 poena, 5,5 asistencija i 2,6 skokova za 28 minuta na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana