Darko Nestorović treći put na klupi Radnika: Nemam čarobni štapić

Darko Pašagić
Foto: Kliks

BIJELjINA - Izazova se ne bojim i znam da nas sve zajedno čeka puno posla da bismo ostvarili jedini cilj koji je pred mene postavljen, a to je opstanak.

Rekao je ovo iskusni stručnjak Darko Nestorović, koji je po treći put u trenerskoj karijeri sjeo na klupu bijeljinskog Radnika. Tako je naslijedio Slavka Petrovića, koji je nedavno zbog navodnih prijetnji smrću odlučio da ode iz semberskog premijerligaša.

Prvi put na kormilu Radnika Nestorović je bio praktično na početku trenerske karijere, odnosno 2002. godine kada je sa veoma mladom ekipom uspio da osvoji treće mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske i napravi osnov za uspjeh koji je ostvaren nešto kasnije, a to je plasman u Premijer ligu. Drugi put u sezoni 2011-12, kada je osvojio titulu prvaka Srpske i izborio plasman u elitu.

- Sada je pred mene postavljen sasvim drugi cilj, jedan i jedini, a to je da ekipa izbori opstanak u premijerligaškog društvu. Odmah da kažem da nemam čarobni štapić. Ništa se ne može uraditi preko noći, ali vjerujem da ova ekipa ima potencijala da ostane u društvu premijerligaša. Međutim, prije toga mora se psihički dići iz trenutne situacije u koju je zapala - naglasio je Nestorović.

U trenerskoj karijeri, osim Radnika, vodio je zvorničku Drinu, Rudar Prijedor, Slobodu iz Mrkonjić Grada, fočansku Sutjesku, bivšeg premijerligaša Zvijezdu 09, u dva navrata sjedio je na klupi kuvajtskog Al Arabija, a bio je i selektor mlade reprezentacije BiH.

- Samo zbog predsjednika kluba Predraga Perkovića prihvatio sam poziv da preuzmem Radnik u ovako teškom trenutku. Saradnja je dogovorena do 1. juna 2021. godine. Ako budemo zadovoljni i jedni i drugi, može biti i produžena. Međutim, sada nećemo o tome pričati, jer nam je prvi cilj da u što boljoj atmosferi dočekamo veoma važan susret, koji u nedjelju imamo protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Krupe. Ne treba trošiti riječi koliko su bodovi iz ovog susreta važni i za jednu i za drugu ekipu - nastavio je Nestorović.

Već je razgovarao sa igračima, a prvi trening imaće danas.

- Dosta igrača od ranije poznajem. Sa Daliborom Kozićem sam radio u Rudar Prijedoru, sa Erminom Huseinbašićem u Zvijezdi 09, a Aleksandra Vasića sam praktično uveo u prvi tim Radnika. I ostale znam po imenima i vjerujem da su svi spremni na odricanja i naporan rad, a sve s ciljem da Bijeljina i u narednoj sezoni ima klub u eliti fudbala BiH - dodao je Nestorović.

Stručni štab

Odmah po imenovanju za trenera Bijeljinaca Darko Nestorović je istakao da neće biti velikih promjena u stručnom štabu Radnika.

- Prvi pomoćnik ostaje Jovo Borković, sa kojim sam radio i prethodna dva puta kada sam bio na klupi, a trener golmana ostaje Zoran Sofrenić. U stručni štab je uvršćen i Danijel Mijatović, koji je do sada radio u Omladinskoj školi Radnika - naglasio je Nestorović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana