Darko Kosić, trener Feniksa, kompletirao ekipu za narednu sezonu: Nemamo pritisak osvajanja trofeja

Milan Zubović
Darko Kosić, trener Feniksa, kompletirao ekipu za narednu sezonu: Nemamo pritisak osvajanja trofeja

BANjALUKA - Angažovanjem Nikoline Džebo Ženski košarkaški klub Feniks kompletirao je ekipu za narednu sezonu, u kojoj će prvi put zaigrati u Ligi BiH.

Džebo igra na poziciji krilnog centra i stiže iz podgoričke Budućnosti, sa kojom je prošle sezone osvojila regionalnu NjABA ligu i bila najbolji strijelac ekipe. Ranije je igrala za Vlasenicu, Željezničar i Plej of, a nastupa i za reprezentaciju BiH.

- Nikolininim dolaskom kompletirali smo tim, koji će sada otići na mali odmor poslije nekoliko sedmica rada, pa ćemo pripreme početi 25. avgusta. Radićemo u Banjaluci i već imamo kontakte sa ekipama za odigravanje kontrolnih utakmica koje ćemo morati organizovati u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih institucija, što će predstavljati mali problem jer se do sada nismo susretali sa takvom situacijom. Ipak, najbitnije je da krećemo i svi se nadamo da takmičenje više nikad neće biti prekinuto kao što je to bio slučaj početkom godine. Pola godine bili smo bez košarke i zamalo da zaboravimo čime se bavimo - rekao je trener Feniksa Darko Kosić.

Prije Džebo, ekipu su pojačale Vanja Vasilić, Nataša Šobot, Danijela Popović, Sara Milanović, Tamara Kapor i Jelena Tadić, iz čega se jasno vidi da klub ima visoke ambicije.

- Lično sam izabrao tim, ne bih poželio strance u klubu i vjerujem da možemo otići do kraja u prvenstvu. Dugo smo birali košarkašice i riječ je o djevojkama koje imaju karakter, te predstavljaju kvalitetna pojačanja uz koje će stasavati naše juniorke i kadetkinje, koje će takođe dobijati minutažu na mečevima. I pored činjenice da smo angažovali kvalitetna pojačanja, nemamo pritisak osvajanja prvenstva ili Kupa jer smo debitanti u Ligi, mada idemo na pobjedu u svakom meču i jasno je da smo u stanju da se ravnopravno nosimo sa svakom ekipom u BiH - istakao je Kosić.

Ulazak Feniksa u Ligu BiH znači da će Banjaluka prvi put imati čak tri ženska košarkaška kluba u najvišem rangu takmičenja, jer su tu još Orlovi i Mladi Krajišnik.

- Nikada ranije nije se desila ovakva situacija i već sada je jasno da će iduća sezona biti veoma zanimljiva jer postoji četiri-pet klubova gdje svaki svakog može da dobije. Raduje me činjenica da Banjaluka ima tri jaka kluba u Ligi BiH, pa često kažem da će biti gužva pod obručevima, što znači da ćemo svi morati još jače raditi u narednom periodu i jedni druge ćemo tjerati da napredujemo, pa neka pobijedi najbolji - istakao je Kosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana