Danijel Šarić za “Glas Srpske” nakon sjajnog starta na Svjetskom prvenstvu: Zbog ovoga sam odbio Barselonu

Siniša Kotaraš
Danijel Šarić za “Glas Srpske” nakon sjajnog starta na Svjetskom prvenstvu: Zbog ovoga sam odbio Barselonu

KAIRO - Odluka da prije godinu i po odbije ponudu da se pridruži stručnom štabu Barselone pokazala se ispravna, jer je iskusni čuvar mreže reprezentacije Katara Danijel Šarić (44) još jednom dokazao da je jedan od najboljih svjetskih golmana.

Njegova reprezentacija nakon dvije odigrane utakmice na Svjetskom prvenstvu u Egiptu ima četiri boda i obezbijedila je plasman u drugu rundu takmičenja. Popularni Šara u meču sa Japanom u posljednjem minutu, pri vođstvu svoje reprezentacije od 30:29, odbranio je sedmerac i donio Kataru vrijedan trijumf. Prije toga savladana je i Angola sa 30:25 pa ova arapska zemlja ima i te kako dosta razloga za zadovoljstvo.

- Svi moji životni i sportski putevi su u vezi sa Katarom i ostaću ovdje sa porodicom i kada završim karijeru. Zato mi nije bilo teško da odbijem ponudu Barselone da se vratim u klub u kojem sam proveo možda i najljepše igračke dane. Zvali su me da radim kao pomoćni trener i trener golmana, ali sam im se ja zahvalio i odlučio da ostanem u Kataru. Imam još šta da kažem na golu, doduše ne mogu da budem na najvišem nivou svih 60 minuta, ali dio utakmice i te kako mogu. Tu sam da pomognem saigračima i za sada nam odlično ide - istakao je Šarić za “Glas Srpske”.

Selekcija Katara više nije puna internacionalaca kao prije pet godina kada je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu, ali i dalje posjeduje određen kvalitet. Pokazali su to uvodni mečevi u Egiptu, iako iskusni stručnjak Valero Rivera ne može da računa na sve raspoložive snage.

- Kao i većina reprezentacija, i mi imamo problem sa igračkim kadrom koji je oslabljen zbog virusa korona. Ipak, imamo deset, 12 igrača koji nose selekciju i djelujemo kao prava ekipa. Za nas je, bez lažne skromnosti, zaista veliki uspjeh što smo uspjeli da pobijedimo jedan Japan koji je prije toga remizirao sa Hrvatskom, jednim od favorita za osvajanje medalje - poručio je Šarić.

Kataru je ostao još meč sa Hrvatskom, koji se igra danas od 18 časova, ali bez obzira na ishod ovog susreta, obezbijeđen je plasman u drugi krug.

- U drugu fazu prenosimo najmanje dva boda i sve što dalje napravimo za nas će biti čisti dobitak. Naše ambicije su svakako bile da prođemo u drugi krug, što smo i ostvarili, a želja nam je da budemo među deset najboljih - rekao je Šarić.

Što se tiče favorita za medalje, za njega nije bilo previše dilema.

- Iako sam siguran da će biti još iznenađenja, pretendenti za zlato su Danska, Norveška i Hrvatska, dok Francuska i Slovenija vrebaju iz prikrajka. Prema reprezentaciji Rusije, prvenstveno zbog našeg Velimira Petkovića, imam poseban respekt i želim im što bolji plasman - dodao je Šarić.

Sloga i Borac

Iako kilometrima daleko, sjajni čuvar mreže pomno prati sve što se dešava u rukometnoj Premijer ligi BiH.

- Zaista mi je drago što su moja dva kluba, Sloga i Borac u vrhu i čestitam im na tome. Mario Kelentrić sjajno vodi Slogu, ali sada mora da bude duplo oprezniji, jer je u Banjaluku došao legendarni Veselin Vujović. Odlična je to stvar za rukomet Srpske i BiH što su dva velikana na diobi prvog mjesta, ali i što mlada ekipa Izviđača ne posustaje - poručio je Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana