Dan uoči revanša sa Linfildom Marko Maksimović napustio Banjalučane: Miljanović najbliži klupi Borca

Siniša Kotaraš
Dan uoči revanša sa Linfildom Marko Maksimović napustio Banjalučane: Miljanović najbliži klupi Borca

BANjALUKA - Aktuelni trener juniora Borca Nemanja Miljanović mogao bi da naslijedi na klupi seniorskog tima Marka Maksimovića koji je juče iznenada odlučio da podnese ostavku.

Istina, nije doskorašnji strateg Mladosti iz Doboja kod Kaknja jedini kandidat za klupu Banjalučana, ali se on ipak nameće kao najlogičniji izbor iz više razloga. Jedan od njih je da posjeduje “profi” licencu, ostavio je odličan utisak u Mladosti, a dugogodišnji boravak u Evropi napravio je od Miljanovića profesionalnog i dosta iskusnog trenera. Osim njega, na Gradskom stadionu se spominju i neke druge opcije, ali se nekako čini da je upravo Miljanović najbliži da zamijeni Maksimovića.

- Miljanović je trener naše juniorske ekipe i svakako da bi mogao da naslijedi Maksimovića. Ali, mi sa njim još uvijek nismo razgovarali na tu temu pa bi bilo neozbiljno da sada govorimo o njemu kao jedinom kandidatu. Ima tu još odličnih trenera koji bi mogli da sjednu na klupu Borca i koje treba uzeti u obzir. Nama je prioritet utakmica sa Linfildom, a onda na red dolaze svi ostali problemi. U svakom slučaju, nastojaćemo da možda već u subotu imenujemo novog šefa stručnog štaba kako bi do utakmice sa Posušjem imao dovoljno vremena da se upozna sa ekipom - istakao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Maksimović je naglasio kako je odluku donio mnogo ranije, te da je uprava kluba znala da će on ovako postupiti.

- Mnogo smo razgovarali i ova odluka, bar sa moje strane, nije ishitrena. Ali, moram da istaknem kako iz Borca ne odlazim zbog neuspjeha, jer smo u prethodnoj sezoni napravili sjane rezultate i nakon deset godina vratili titulu na Gradski stadion. Smatram, takođe, da je lakše zamijeniti jednog čovjeka nego 50. Uradio sam ovo već jednom, nakon onog poraza od Veleža, ali tada sam osjetio da imam stoprocentnu podršku kompletne uprave. Sada to ne osjetim, a ako nemam sve ljude iza sebe, ne mogu da radim - pojasnio je Maksimović uz opasku da je siguran kako Borac može da na kraju eliminiše ekipu Linfilda.

Da li je to moguće, vidjećemo se večeras (20), nakon revanša protiv šampiona Sjeverne Irske koji je donio velikih 4:0 u Banjaluku. “Crveno-plave” će sa klupe predvoditi Maksimovićevi dojučerašnji saradnici, sa Čedomirom Ćulumom na čelu.

- Naša jedina obaveza je da pružimo maksimum i da ostvarimo pozitivan rezultat. Pričati o pobjedi od 5:0 bilo bi u ovom momentu nerealno, ali ne treba smetnuti sa uma i da se čuda dešavaju, posebno onima koji vjeruju u njih. A mi, da bi došli do njega, moramo da vjerujemo i u to da je ono ostvarivo. Svi igrači koji su konkurisali za meč sa Leotarom biće u konkurenciji za utakmicu i od njih ćemo tražiti jedino da ostave srce na terenu. E, sad, za šta će to biti dovoljno, to niko ne zna - poručio je Ćulum.

Ostavka u pravi čas

Na pitanje da li je izabrao pravi tajming da podnese ostavku, Marko Maksimović je kategorički potvrdio da jeste.

- Mislim da jesam, mada bi, po meni, najidealniji bio tri minuta prije izlaska ekipe na teren. Ali, i ovako vjerujem da će ovo izazvati onaj pozitivni šok i da će Borac na terenu pokazati da je bolji od Linfilda - odgovorio je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana