Crvena zvezda prejaka za Igokeu

M. Z.
Crvena zvezda prejaka za Igokeu

LAKTAŠI - Prvi put gostovanje Crvene zvezde nije izazvalo veliko interesovanje u Laktašima, kao što je bio slučaj ranijih godina, a sve zbog preventivnih mjera u suzbijanju širenja zaraze od virusa korona.

Pred praznim tribinama Zvezda je slavila u kontrolnom meču protiv Igokee rezultatom 71:62, a trener domaćeg tima Dragan Bajić bio je zadovoljan određenim elementima u igri svog tima i pored poraza.

- Bila je ovo dobra provjera za nas protiv kvalitetnog rivala, a sama utakmica bila je veoma čvrsta, takoreći takmičarska. Dosta dobro smo započeli susret i prvu četvrtinu odigrali onako kako zamišljam da igramo iduće sezone, ali smo razočarali u drugoj. Desio se veliki pad koncentracije, što je iskusan tim poput Zvezde znao da kazni i odlijepi se rezultatski. Dosta čvrstine pokazali smo u trećem i četvrtom periodu i tu sam vidio šta nam nedostaje, odnosno šta moramo da ispravljamo u daljem radu - rekao je Bajić.

Najbolji kod domaćina bio je Džeki Karmajkl, koji je ubacio 13 poena, a pratili su ga Nikola Jovanović i Darko Talić sa po osam. Sa 15 poena Kori Volden predvodio je "crveno-bijele", a po deset su dodali Lengston Hol i Dejan Davidovac.

- Voler nije trenirao 20 dana i vidio se nedostatak energije kod njega, a osjetio se i izostanak dva povrijeđena igrača koja su veoma bitna za našu igru. S obzirom na to, nismo imali dovoljnu širinu u rosteru, za razliku od protivnika, što je bio jedan od faktora poraza. Širina klupe sada nam je najveći problem i pokušavamo da iz ostatka ekipe izvučemo najviše što možemo - istakao je Bajić.

On i ekipa sada se okreću pripremama za kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona i u nedjelju će krenuti za Bugarsku, gdje ih 23. septembra očekuje meč sa Klužom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana