Cijelo Gacko čeka evromeč

Danijel Radujković
Cijelo Gacko čeka evromeč

Gacko - Tek u trećem učešću u evropskim takmičenjima odbojkašice Gacka kao domaćini igraće u svom gradu, što je velika stvar za njih, ali i čitavo mjesto, koje ne može dočekati 11. januar kada je na programu revanš šesnaestine finala Čelendž kupa protiv Bratislave.

Tokom prošla dva nastupa u evropskim kupovima Gačanke su svoje rivale dočekivale u Bileći, ali ove sezone u klubu su se pobrinuli da adaptiraju dvoranu kako bi ona ispunila barem minimalne uslove za odigravanje utakmica u ovom rangu. Biće to duel protiv slovačkog tima koji je slavio sa 3:0 u prvom meču, pa je teško očekivati da Gacko to nadoknadi, ali u klubu su srećni što će svojim navijačima podariti evropski duel.

- Prošla dva puta su nas uslovi u dvorani sprečavali da igramo u Gacku i preuzeli smo na sebe da ćemo to dovesti na potreban minimum. Trenutno radimo punom parom, farba se parket, sređujemo svlačionice, postavljaju se baneri, popravljamo tribine i vjerujem da će do utakmice sve biti završeno. Zbog ograničenosti kapaciteta počeli smo da štampamo ulaznice, ne zbog zarade već što samo tako možemo ograničiti broj gledalaca. Očekujem veliko interesovanje, jer je ovo velika stvar za rejting kluba, ali i čitav grad. Meč je važan i za budućnost - istakao je predsjednik kluba Radoica Antunović.

Igračice se za ovaj meč pripremaju već desetak dana pod vođstvom trenera Saše Slijepčevića koji se nada dobrom nastupu pred domaćom publikom.

- Spremamo se za prvu utakmicu, radimo na sređivanju dvorane i adaptaciji nekih stvari u vezi sa organizacijom. Nastupamo prvi put u našem gradu, pred domaćom publikom i to je veliki događaj za ovo malo mjesto. Daćemo sve od sebe da pružimo dobar otpor i pokažemo se u pravom svjetlu - istakao je Slijepčević.

Problem za Gacko napravila je Henrijete Koula, najbolji tehničar Afrike. Ona se nije pojavila na pripremama i u klubu više ne računaju na nju iako je bila veliko pojačanje.

- Kamerunka nije došla iako je imala povratnu kartu. Suspendovana je, takva je politika kluba, a kasnije će biti pokrenut disciplinski postupak. Kako je prošao prelazni rok, ruke su nam vezane, nemamo mogućnosti da dovedemo nekoga. Tako je kako je, nastavljamo sa ovim što imamo, trudićemo se da budemo što bolji ove sezone, a već krećemo sa pripremama za narednu, da napravimo korak naprijed - dodao je Slijepčević.

Nakon evropskog meča Gačanke očekuje nastavak Premijer lige BiH, a trenutno se nalaze na trećem mjestu sa devet pobjeda i dva poraza.

Antunović želi naprijed

Predsjednik kluba Radoica Antunović nedavno je jednoglasno ponovo izabran na tu poziciju i ima velike ambicije u drugom mandatu.

- Zadovoljan sam prevashodno radom u klubu, ne gledajući samo rezultate seniorskog tima. Imali smo mnogo uspjeha u mlađim kategorijama, a iduće sezone planiramo da kadetkinje prijavimo da se takmiče u Drugoj ligi RS. Želimo da dignemo klub na viši nivo, a zavisno od budžeta vidjećemo da li možemo napasti titulu. Jedinstvo je ove sezone teško uhvatljivo, ali vidjećemo za dalje - rekao je Antunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana