Četvrti memorijal “Limun Papić”: Najjači turnir do sada

D. K.
Četvrti memorijal “Limun Papić”: Najjači turnir do sada

BANjALUKA - Četvrti po redu međunarodni memorijalni turnir “Limun Papić” biće održan predstojećeg vikenda u Sportskoj dvorani “Centar” u organizaciji Odbojkaškog kluba Borac.

Pored domaćina Borca, ove godine učestvovaće subotički Spartak, te dva tima iz Hrvatske, Kitro iz Varaždina i Mursa iz Osijeka koja je jedina nova ekipa na turniru. Turnir se održava u znak sjećanja na najpoznatijeg banjalučkog sportskog novinara Limuna Papića koji je ujedno osnivač “crveno-plavih”. Prvi čovjek Banjalučana Aleksandar Dakić istakao je da će ove godine, za razliku od prethodnih, sve ekipe odigrati međusobne duele, te da će se igrati ukupno tri seta po utakmici.

- Prva utakmica je na rasporedu od 13 časova, a sastaju se ekipe Borca i Murse. Nakon nje je svečano otvaranje turnira. U nedjelju od 11 časova program otvaraju ekipe Kitra i Murse. Zatvaranje turnira zakazano je nakon posljednje utakmice u 14.30 časova. Ovo će biti najbolji turnir do sada, što pokazuje i kvalitet ekipa koje su u samom vrhu u svojim ligama - rekao je Dakić.

Limunova kćerka Tatjana Papić Džakula zahvalila je Borcu i poželjela svima puno sreće.

- Hvala Borcu koji na ovaj način održava sjećanje na moga oca. Ovo mi mnogo znači i nadam se da ćemo svi uživati u dobrim utakmicama - istakla je Papić Džakula.

Trener Banjalučana Mišo Marjanović naglašava da je njegova ekipa spremna za ovaj turnir, ali i za početak sezone koji je na rasporedu 7. oktobra.

- Odigrali smo jednu prijateljsku utakmicu, gdje sam šansu dao svim momcima, tako ću i ovaj turnir iskoristiti da vidim gdje se trenutno nalazimo. Od turnira očekujem da prva postava da svoj maksimum, imamo tu još stvari na kojima treba da radimo - naglasio je Marjanović.

Jedan od najiskusnijih igrača Borca, tehničar Nikola Radonić ističe atmosferu koja vlada u ekipi i dodaje da momci jedva čekaju da izađu na teren.

- Atmosfera u ekipi je odlična, svi igrači jedva čekaju da turnir počne, mislim da je ovo odlična uvertira pred početak sezone - rekao je Radonić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana