Četvoro karatista na Svjetskoj ligi za mlade u Veneciji

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Bijeljinski Karate klub "UNSU" ove godine učestvuje sa četiri predstavnika na Svjetskoj ligi za mlade u Veneciji, koja će za predstojeći vikend okupiti 2.566 takmičara iz 58 zemalja.

U muškoj konkurenciji učestvovaće Ivan Knežević i Vukašin Tripunović, a u ženskoj Marija Gavrilović i Milica Mia Vujić. Tim će predvoditi prvi trener kluba i akreditovani trener Goran Ivković, saopšteno je iz ovog sportskog kolektiva.

"Takmičari će se boriti za što bolji plasman i bodove za svjetski ranking, svakako i za plasman među pet najboljih u kategoriji koja će im donijeti bodove sa kojima će konkurisati za sastav reprezentacije BiH za nastup na evropskom prvenstvu na Kipru početkom februara naredne godine", navodi se u saopštenju.

U ovom klubu naglašavaju da je Svjetska karate liga u Veneciji jedna od četri koje se održavaju svake godine u organizaciji Svjetske karate federacije i sigurno je najmasovnije svjetsko karate takmičenje.

Uz kontinentalna prvenstva, te svjetsko prvenstvo za kadete i juniore za ligu mladih, može se reći da je treće po redu najznačajnije takmičenje, dok je za kategorije U14 liga mladih najveći i najznačajniji stepen takmičenja, navode se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana