Čelnici RS BiH pokušaće da ne prekinu prvenstvo bez obzira na probleme sa virusom korona: Što više utakmica odigramo, to bolje

Dušan Repija
Čelnici RS BiH pokušaće da ne prekinu prvenstvo bez obzira na probleme sa virusom korona: Što više utakmica odigramo, to bolje

BANjALUKA - Potpredsjednik Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević potvrdio je da se razmišlja o prekidu Premijer lige pošto virus korona pogađa sve više klubova, ali da će to biti krajnja mjera ukoliko se situacija dodatno zakomplikuje.

Zbog inficiranih rukometaša Leotar i Borac propustili su i mečeve šestog kola, a priključila im se i Slavija u kojoj ima nekoliko pozitivnih slučajeva. Tako je pet mečeva odigrano, a tri su odgođena. Teško da će bolja situacija biti i sutra, za kada su zakazani mečevi sedme runde.

- Što više utakmica odigramo u ovakvoj situaciji, to bolje. S druge strane, moramo da mislimo i na regularnost takmičenja, pa ako se nastavi trend povećanja broja odgođenih utakmica, moraćemo da prekinemo prvenstvo. Situacija jeste teška, ali svi moramo da budemo dosta odgovorniji, posebno klubovi i sportisti. Pratimo sva uputstva republičkih štabova, a konačnu riječ o eventualnom stopiranju takmičenja donijeće komesari - rekao je Umičević.  

Kako je kasnio i start Premijer lige, već sada se postavlja pitanje da li će klubovi uspjeti da odigraju sve mečeve prvog dijela sezone do kraja godine.

- Situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet ima problem. Lično ne vidim problem da produžimo sezonu, jer je svejedno kod nas trend da pola godine igramo, a pola odmaramo - naglasio je Umičević.

Poslije nekompletnih šest kola maksimalan učinak i dalje imaju rukometaši Izviđača koji su savladali oslabljeni sastav Dervente i stigli do šestog trijumfa. Na pobjednički kolosijek vratila se Lokomotiva, koja je u utakmici sa velikim brojem pogodaka savladala Maglaj sa 36:29. Rezultati šestog kola: Izviđač - Derventa 37:26, Sloga (GV) - Gračanica 18:28, Sloboda - Bosna 31:21, Krivaja - Iskra 32:31. Odgođeno: Konjuh - Leotar, Borac m:tel - Vogošća, Sloga (D) - Slavija. Plasman: Izviđač 12, Sloga (D) (-1) 10, Borac m:tel (-2) 8, Sloboda 8, Vogošća (-1) 7, Gračanica 7...

Šuman ostaje uz jedan uslov

Potpredsjednik RS BiH potvrdio je da će ipak biti produžen ugovor sa selektorom Bilalom Šumanom.

- Prihvatio sam taj prijedlog, ali samo pod uslovom da on u narednih godinu mora da stekne neophodnu licencu. Ukoliko to ne ispuni, ugovor će automatski biti prekinut. Osim toga, Šuman treba da poštuje svog poslodavca, odnosno Rukometni savez BiH koji je prema njemu ispunio sve obaveze. Što se tiče ugovora koji je imao sa nelegalnim savezom i koji mu je ostao dužan, to nećemo izmiriti - izričit je Umičević.

Sponzor

Generalni sponzor Rukometnog saveza BiH za naredne tri godine (2021 - 2023) biće “BH telekom”, a vrijednost ugovora trebalo bi da iznosi milion maraka.

- Zadovoljan sam poslije sastanka i sada je samo pitanje dana kada ćemo i zvanično potpisati ugovor. Savez će prve godine dobiti 250.000, druge godine 295.000, treće više od 300.000 maraka. Naravno, biće tu i dodatnih bonusa u zavisnosti od rezultata reprezentacije, tako da možemo biti zadovoljni - istakao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana