Čelnici Krupe odlučili da više ne budu dio Premijer lige BiH: Leotar jednom nogom u eliti

Darko Pašagić
Čelnici Krupe odlučili da više ne budu dio Premijer lige BiH: Leotar jednom nogom u eliti

BANjALUKA - Poslije niza sastanaka u kojima su izvagane sve mogućnosti i opcije čelnici Krupe donijeli su odluku da odustanu od takmičenja u Premijer ligi, a kako sada stvari stoje, njeno mjesto zauzeće Leotar.

Ipak, klub se neće ugasiti, ali se još ne zna u kojem će rangu takmičenja nastupiti. Pravilnik je u ovakvim situacijama jasan i kaže da ekipa koja napusti takmičenje ide u najnižu ligu. Međutim, u kanjonu Tijesno su to uradili između dvije sezone, tako da postoji mogućnost da naredne godine igraju u prvoligaškom društvu Srpske.

- Potpuno nam je svejedno gdje ćemo igrati. Odluku nije bilo nimalo lako donijeti. Željeli smo da skinemo sa leđa taj teret zvani Premijer liga, koji nas je mjesečno koštao najmanje 100.000 maraka. Gdje god budemo igrali naredne sezone nastupićemo bez marke duga, a odahnuće i radnici naše kompanije, jer smo često znali da ugrozimo njihove egzistencijalne potrebe da bi krpili fudbalske rupe. Zbog tih nekoliko stotina porodica smo se i odlučili da odustanemo od Premijer lige - naglasio je potpredsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Tako je elita BiH ostala u ovom trenutku sa 11 članova, a najbliži 12. mjestu u ovom trenutku je vicešampion Srpske, Leotar. U redovima prvog osvajača zajedničkog takmičenja još se nisu zvanično izjasnili o ovom pitanju, ali je već održano nekoliko sastanaka, poslije kojih je jasno da se samo čeka potvrda odluke o nastupu u eliti. Ključni sastanak je održan sinoć, kada su čelnici kluba sa “Polica” razgovarali sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem te nekadašnjim gradonačelnikom, a danas direktorom “Elektroprivrede Republike Srpske” Lukom Petrovićem. I prije sastanka prema izjavama Petrovića jasno je da je Leotar jednom nogom u eliti. Ideja da se na neki način napravi fuzija Krupe i Leotara je propala pa Trebinjci u slučaju da potvrde nastup, moraju da rade ubrzanim tempom. Prije svega da formiraju reprezentativnu ekipu, ali i da obezbijede infrastrukturne uslove za najviši rang takmičenja.

To umije da bude vrlo težak, skup i mukotrpan posao, koji su u Krupi gotovo zaokružili.

- Nedostaju nam još reflektori i tribina na istočnoj strani, a sve ostalo smo završili. Vjerujem da ćemo sada kada smo se rasteretili pritiska i tu priču dovesti do kraja i u Krupi u dogledno vrijeme završiti objekat koji ispunjava sve uslove. U ovom trenutku najvažnije je nećemo ugasiti klub, priča će biti nastavljena i dalje, ali i u mnogo opuštenijem ambijentu - dodao je Ilić.

Uspjesi

Krupa je četiri sezone igrala u Premijer ligi, gdje je jednom osvojeno četvrto, a jednom peto mjesto. Bila je finalista Kupa BiH, četiri puta je igrala finale Kupa Republike Srpske i dva puta bila šampion RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana