Branislav Krunić za “Glas Srpske”: Evropa sada realna priča

Siniša Kotaraš
Branislav Krunić za “Glas Srpske”: Evropa sada realna priča

BANjALUKA - Sjajna serija fudbalera Borca i peta uzastopna pobjeda doveli su Banjalučane u sam vrh premijerligaške tabele što je izazvalo euforiju među pristalicama “crveno-plavog” tima.

Sa tribina Gradskog stadiona čuje se sve više aplauza, dok je prije nešto više od mjesec sa tih istih tribina tražena smjena trenera Branislava Krunića kao i “tjeranje” pojedinih igrača.

- Ne obraćam pažnju na to jer radim takav posao u kojem ima kritika i pohvala. Kada nema rezultata, normalno da će biti kritika, a pošto trenutno imamo rezultate, i to odlične, normalno je i da stižu pohvale i aplauzi. U fudbalu je tako, samo zavisi kakvi vas rezultati prate. Svakako, pohvale i aplauzi gode i prijaju, ali treba biti oprezan i svjestan, biti stabilan i čvrsto sa obje noge stajati na zemlji - istakao je Krunić.

Pet pobjeda u nizu rezultat su za svaki respekt što neki ocjenjuju kao realan odraz dešavanja na terenu, a neki i kao pravi sportski podvig.

- Ima tu jednog i drugog. Na terenu smo zaslužili pobjede, u svim tim utakmicama bili smo bolji i kvalitetniji rival ali, pobijediti pet puta zaredom u prvenstvu, uz još jedan trijumf u Kupu BiH, zaista je teško napraviti - prokomentarisao je Krunić seriju svog tima.

Činjenica je da je stručni štab Banjalučana napokon pronašao “dobitnu kombinaciju”, odnosno tim sposoban za velika djela.

- Kada smo ljetos pravili tim za ovu sezonu, doveli smo veliki broj igrača. Neki su se odmah adaptirali dok je nekima trebalo više vremena i oni su se sami tražili na terenu. Međutim, ono što je najvažnije za nas, to je da svi igrači daju svoj maksimum na treninzima, svi se trude da budu što bolji, dišu jedan za drugog i to je moralo dati rezultat - kazao je Krunić.

Prema njegovim riječima realno je da Borac u preostala četiri kola zadrži visoku poziciju na tabeli.

- Poslije posljednjih rezultata igrači su dobili dodatno samopouzdanje i vjeru u sebe, a kako do kraja nemamo pretežak raspored najviše će od nas samih zavisiti plasman na polusezoni. Tabela je zgusnuta, od drugog do šestog mjesta su četiri boda razlike, Sarajevo se malo izdvojilo, ali je sve to dostižno. Svakako, mislim da je realno da ostati u vrhu - uvjeren je trener Banjalučana.

Na početku sezone uprava i stručni štab su govorili kako je nerealno pričati o Evropi jer je Borac povratnik u Premijer ligu. Međutim, trenutna situacija je tu priču uveliko promijenila.

- Naravno da je na polovini prvenstva, kada smo u vrhu tabele i igramo odlično, priča o Evropi aktuelna i od toga se ne može pobjeći. Ali, ljetos zaista nije bilo realno pričati o međunarodnoj sceni jer nam je jedina želja bila da se stabilizujemo i izborimo mjesto u sredini tabele - poručio je Krunić.

Ono što na Gradskom stadionu sa ponosom ističu, jeste činjenica da se publika, nakon pune dvije godine, vratila na tribine.

- To me najviše raduje. Na početku nismo imali rezultat i mislim da u tim momentima publika nije vjerovala u nas, pogotovo što smo u prethodnim sezonama dosta razočarali svoje navijače. Ali, dolazili su i punili tribine, a nama je bilo najvažnije da pokušamo da kod njih vratimo vjeru u nas. Mislim da smo blizu da to u potpunosti uradimo, što se odlično vidjelo na posljednjim utakmicama. Imali smo veliku podršku i očekujem da ona bude još veća - zaključio je Krunić.
 

Požrtvovani Ziljkić

Meč protiv Radnika Almedin Ziljkić odigrao je pod jakom temperaturom.

- On u startu nije bio ni među 18 igrača. Ali, nije se predavao, odličnim radom se izborio za mjesto u timu i sada je jedan od nosilaca igre. Tu jaku temperaturu nije nikome prijavio i tek smo poslije utakmice saznali šta je bilo. Nije čak ni na poluvremenu, kada je povraćao, nije želio da kaže šta je razlog i niko od nas nije znao šta mu je. Tu je pokazao da ima veliki karakter - kazao je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana