Božo Đumić, košarkaš Borca, pred utakmicu protiv Sutjeske u Drugoj ABA ligi: Da odbranimo našu kuću

Milan Zubović
Božo Đumić, košarkaš Borca, pred utakmicu protiv Sutjeske u Drugoj ABA ligi: Da odbranimo našu kuću

BANjALUKA - Uz prednost domaćeg terena košarkaši Borca dočekuju Sutjesku u današnjem meču (13 časova) petog kola Druge ABA lige.

 

Banjalučani su domaćini drugog “balona” turnira, a na prvom igranom na Zlatiboru upisali su po dvije pobjede i poraza, dok ovaj dočekuju sa dosta promjena u ekipi. Trener više nije Marko Šćekić kojeg je zamijenio Dragan Nikolić, Tavarijus Šajn je povrijeđen i njega je zamijenio Hejden Lesko kojeg očekuje debi u današnjem meču. U sastavu više nema Stefana Glogovca i Aleksandra Mitrovića koji je odigrao samo mečeve prvog “balona” na Zlatiboru. Pored Leskoa, nova lica u ekipi su Srđan Kočić koji je stigao na pozajmicu iz Igokee kao i povratnik Aleksandar Radukić.

S druge strane, Nikšićani imaju pobjedu i tri poraza, a u Banjaluku su stigli bez pleja Nikole Koraća kojeg je zamijenio iskusni Ivan Koljević. Sa klupe ih predvodi dobro poznato ime u Banjaluci Velimir Gašić koji je trenirao centra “crveno-plavih” Božu Đumića u tuzlanskoj Slobodi.

- Igranje na domaćem terenu velika je prednost i nama bi trebalo da bude najlakše mada ćemo se morati dobro potruditi da pobedimo, jer se nijedan protivnik neće predati unapred. Sve ekipe su izjednačene po kvalitetu i svaka je došla u Banjaluku da traži svoju šansu, tako da moramo odbraniti svoju kuću. Iako je svaki turnir poseban, ovaj drugi biće mnogo lakši u odnosu na prvi, koji je bio velika nepoznanica za sve. Igraćemo na dva dana, imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo, a odgovara nam i satnica mečeva. Na nama je da damo sve od sebe i ostvarimo što više pobjeda - rekao je Đumić.

Zatim je analizirao svoju i protivničku ekipu.

- Sa nekoliko promena u timu dočekujemo ovaj turnir. Šteta zbog povrede Šajna koji se odlično uklopio u tim. Lesko je stigao kao zamena, radi se o iskusnom igraču za kojeg verujem da će biti od velike koristi i da će brzo pohvatati konce u igri. Sezona nam je izuzetno turbulentna i daj bože da je to sve iza nas. Kada je u pitanju Sutjeska, nije potrebno trošiti mnogo reči o njihovom kvalitetu. Gašić je odličan trener, a iako su ostali bez dvojice, zadržali su kostur sa dosta iskusnih igrača. Popunjeni su na svim pozicijama i biće nam veoma teško protiv njih, jer pozicija na tabeli ne oslikava pravo stanje - naglasio je Đumić.

I turnir u Banjaluci brojaće 13 od 14 klubova, slično kao na Zlatiboru. Tada je od takmičenja odustala Gorica zbog infekcije igrača virusom korona, dok sada iz istog razloga nije doputovala ekipa Rabotničkog.

Musić srušio Široki

Košarkaš Podgorice Novak Musić donio je svom timu pobjedu na otvaranju “balona” u ABA 2 ligi (84:83). Crnogorci su vodili 19 razlike, a Široki preokrenuo na 83:77, ali je Musić sjajnom završnicom donio trijumf svom timu.  

Utorak: Borac - Sutjeska (13), Studentski centar - Gorica (17), Helios - MZT (21). Srijeda: Sloboda - Zlatibor (13), Spars - Lovćen 1947 (17), Podgorica - Mladost Zemun (21). Četvrtak: Gorica - Rabotnički (13), Široki - Borac (17), Sutjeska - Helios (21). Petak: MZT - Sloboda (13), Zlatibor - Studentski centar (17), Mladost - Spars (21). Subota: Helios - Široki (13), Borac - Podgorica (17), Lovćen 1947 - Gorica (21). Nedjelja: Rabotnički - Zlatibor (13), Sloboda - Sutjeska (17), Studentski centar - MZT (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana