Borković prozvao, Petrović stiže danas

Darko Pašagić
Borković prozvao, Petrović stiže danas

BIJELjINA - Novi šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović danas će stići u Bijeljinu i preuzeti brigu o prvom timu, a juče je prozivku obavio dosadašnji pomoćni trener Jovo Borković.

Na prvom okupljanju nije bilo Dejana Maksimovića i Eldara Hasanovića, koji su napustili Bijeljinu, kao ni Vilima Posinkovića, koji je zatražio ispisnicu.

Prisutne je pozdravio predsjednik Skupštine Predrag Jović, a zatim je potvrdio da je dosadašnjeg šefa stručnog štaba Slobodana Starčevića naslijedio Petrović.

- Starčeviću zahvaljujem na angažmanu, njegovu želju za odlaskom smo ispoštovali. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Upravni odbor je donio odluku da novi šef struke bude Petrović. O njemu svi sve znamo, sigurni smo da će nastaviti sa dobrim rezultatima. Postoji mogućnost za odlaskom nekoliko igrača, ali u tom slučaju ćemo sigurno dovesti pojačanja. O tome prije svega treba da popričamo sa novim šefom struke. Od 2. februara ćemo na pripreme u Medulin, ostaćemo 12 dana i uvjereni smo da će ekipa spremna dočekati nastavak prvenstva. Naše ambicije su izlazak u Evropu, broj bodova nam daje pravo za optimizam - naglasio je Jović.

Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Mladenu Krstajiću na svemu što je učinio za ovaj klub.

- Njegovim dolaskom i radom u posljednjih pet godina klub je mnogo toga dobio. Otišao je iz ličnih razloga, bili smo malo iznenađeni ali nismo mogli da utičemo da promijeni odluku. Idemo dalje, bitno je da je ostao direktor kluba kao i Upravni odbor. Donijeli smo odluku šta i kako dalje, dogovorili smo se i da Skupština bude za mjesec dana. Prioritet je da Radnik bude stabilan premijerligaš, kao i dobar rad u omladinskim kategorijama. Do kraja septembra biće napravljen još jedan teren sa vještačkom travom, a u planu je i izgradnja istočne tribine - dodao je Jović.
 

 

Igrački kadar

Na prvom okupljanju fudbalera Radnika pojavilo se 25 igrača. Golmani: Luka Bilobrk, Dalibor Kozić, Samed Hodžić i Dalibor Mitrović te fudbaleri: Ivan Šubert, Pavle Sušić, Faruk Gogić, Demir Peco, Mahir Karić, Aleksandar Vasić, Nikola Popara, Nedim Mekić, Marko Despotović, Miloš Plavšić, Jovan Motika, Vladimir Bradonjić, Miloš Simonović, Alem Merajić, Slaviša Radović, Seid Zukić, Velibor Đurić, Nenad Nikić, Srđan Bečelić, Kenan Delić i Mihailo Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana