Borčev vojnik sjeda u fotelju

Dejan Marić
Borčev vojnik sjeda u fotelju

BANjALUKA - Proslavljeni fudbaler, trener i direktor Borca Stojan Malbašić višedecenijsku vjernost “crveno-plavima” trebalo bi da zaokruži imenovanjem za predsjednika kluba iz Platonove.

Izborna skupština održaće se večeras u 18.30 časova časova, a Malbašić je praktično jedini kandidat da naslijedi Vicu Zeljkovića. Spekulisalo se i da bi Mladen Krstajić mogao u fotelju. Pa ipak, činjenica da bivši selektor reprezentacije Srbije preferira da ostane u trenerskim vodama eliminisala ga je iz trke.

Tako je Malbašić izrastao u prvog favorita. Riječ je o čovjeku koji je na Gradskom stadionu od sedamdesetih godina prošlog vijeka. Borčev vojnik je sa uspjehom nosio crveno-plavi dres, u kojem je osvojio Kup maršala Tita i Mitropa kup. Potom je jedno vrijeme bio i trener, zatim i direktor, a trenutno obavlja funkciju sekretara stručnog štaba.

Ukoliko ne bude većih iznenađenja, Malbašić će preuzeti odgovornu funkciju i tako naslijediti Vicu Zeljkovića, koji klub napušta zbog obaveza u Fudbalskom savezu Republike Srpske i FS BiH.

Na oproštaju od Borca Zeljković je izjavio da je srećan što novom predsjedniku ostavlja stabilan klub koji narednih godina može i mora samo da ide naprijed.

- Vratili smo Borac na mjesto koje mu pripada i za to vrijeme smo riješili dosta finansijskih problema. Napravili smo vrhunski posao sa klubom, koji je sada na zdravim nogama. Istina, bilo je dosta turbulencija, ali smo sve izdržali. Sada imamo i korektan tim i napravljena je dobra baza za nadogradnju - istakao je Zeljković, dodajući da na takmičarskom planu treba ići korak po korak.

Borac je 2010. godine osvojio Kup BiH, sezonu kasnije podigao je titulu, nakon čega je uslijedio ne samo post, nego i ispadanja iz elite.

- Izlazak u Evropu je bio cilj ove godine i to smo ostvarili. Kvalifikacije za Ligu Evrope ćemo igrati bez pritiska. Izlazak na veliku scenu treba ponovo da bude cilj, a vremenom treba dizati letvicu - zaključio je Zeljković.

Vratiću se jednog dana

Jedna od oproštajnih poruka Vice Zeljkovića bila je i ta da će Borcu uvijek biti na raspolaganju, i ne samo njemu, nego i svim klubovima kojima bude trebala pomoć.

- Borcu ću biti na raspolaganju koliko to bude moguće. Jednog dana, za 10-15 godina, vratiću se na Gradski stadion - jasan je Zeljković.

Kukrika

Golman Mladen Kukrika više nije član Borca. Vodeći ljudi “crveno-plavih”  raskinuli su saradnju sa iskusnim čuvarom mreže, a iako razlog zvanično nije saopšten, spekuliše se da je riječ o kršenju klupske discipline. Kukrika je prije epizode na Gradskom stadionu branio za matični Leotar, Kastrioti, Skarborou, banjalučki Željezničar, Metalege i Prespu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana