Borac za titulu, Krupa za opstanak

Siniša Kotaraš
Borac za titulu, Krupa za opstanak

BANjALUKA - Jedna od najinteresantnijih utakmica 29. kola Premijer lige na programu je u Banjaluci, gdje će u subotu od 16.55 časova snage odmjeriti gradski rivali Borac i Krupa.

ba protivnika imaju svoju računicu, bodovi su podjednako neophodni i Borcu i Krupi, Banjalučanima za konačnu potvrdu izlaska u Evropu i nastavak borbe za titulu, dok se tim iz kanjona Vrbasa grčevito bori za opstanak.

- Znamo da se Krupa bori za opstanak i da su im bodovi prijeko potrebni, ali i mi imamo svoje ciljeve. Iako smo drugi, još uvijek nismo i teoretski obezbijedili izlazak u Evropu, što nam je prvi i osnovni cilj. E, sad, ako nam se otvore i neke druge mogućnosti, nastojaćemo da ih iskoristimo, ali tu već ne zavisimo isključivo od sebe i svojih rezultata - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Strateg “crveno-plavih” svjestan je da subotnji derbi neće biti nimalo lak, pogotovo što ima kadrovskih problema sa nekoliko standardnih prvotimaca.

- Što se tiče same utakmice, očekujem dobar i dinamičan duel, pogotovo što je teren na Gradskom stadionu u perfektnom stanju. Istina, imamo i određenih problema jer će ovaj meč propustiti, uz već od ranije odsutne Marka Jovanovića i Jove Lukića, i golman Bojan Pavlović, dok će Dino Ćorić biti na klupi. Međutim, siguran sam da će onih 11 koji istrče na teren odigrati dobru utakmicu i obezbijediti nam tri nova boda - poručio je Maksimović.

Umjesto rovitog Ćorića, mjesto uz desnu aut-liniju zauzeće Siniša Dujaković, koji će protiv sebe imati rođenog brata Nikolu, jednog od najboljih igrača Krupe.

- Biće ovo četvrti ili peti put da igramo jedan protiv drugog i sada je to već postalo normalno. I jedan i drugi daćemo sve od sebe da ostvarimo željeni rezultat i to je nešto sasvim normalno. Što se tiče atmosfere u ekipi, ona je na vrhunskom nivou. Spremni smo za novi izazov i samo želimo da nastavimo seriju dobrih igara i rezultata , rekao je Dujaković.

Na klupi Krupe sjedi nekadašnji golman Borca Siniša Mrkobrada, koji ističe da će njegov tim pokušati sve da osvoji možda i spasonosne bodove.

- Svi mi znamo ko je Borac i znamo da je u zaista sjajnoj seriji. Igraju dobro i s pravom nose ulogu favorita u ovom meču. Ali, nas niko ne može da spriječi da se nadamo i da pokušamo napraviti iznenađenje. Biće teško, oslabljeni smo, ali se ne predajemo, daćemo sve od sebe, pa kako bude - istakao je Mrkobrada, koji u gradskom derbiju neće moći zbog tri žuta kartona da računa na standardne prvotimce Tonija Jovića, Miloša Karišika i Ajdina Redžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana