Borac večeras u “Boriku” igra još jedan derbi ABA 2 lige: Nije frka, neka padne i Krka

Dejan Kondić
Borac večeras u “Boriku” igra još jedan derbi ABA 2 lige: Nije frka, neka padne i Krka

BANjALUKA - Sprema se novi spektakl u “Boriku”. Košarkaši Borca od 18 časova igraju derbi meč devetog kola ABA 2 lige protiv Krke iz Novog Mesta.

Izabranici Zorana Kašćelana probaće da na krilima svojih navijača naprave još jedan veliki rezultat, da nakon aktuelnog šampiona Zlatibora, na obje plećke polože i velikog rivala iz Slovenije. Neće biti lako, tim iz Novog Mesta je u banjalučkom “balonu” krenuo silovito protiv fenjeraša Gorice 101:74 i pokazao da se neće šaliti ni u gradu na Vrbasu. Rok Stipčević i društvo biće veliki izazov za “crveno-plave”. Borčev bek Jan Rebec, inače bivši igrač Krke, svjestan je da njega i njegove saigrače očekuje veoma zahtijevan zadatak.

- Pred nama je još jedna teška utakmica. Mislim da je Krka još bolji tim od Zlatibora, pogotovo u odbrani. Međutim, mi vjerujemo u sebe, vjerujemo da pred našim navijačima možemo svakog dobiti i tu vidimo našu šansu. Atmosfera je bila sjajna u prvom meču, pozivam navijače da dođu i protiv Krke i naprave još bolji ambijent, a mi ćemo dati sve od sebe, kao u svakom meču što radimo - rekao je Rebec.

Još se prepričava ambijent na tribinama “Borika”, ali i ono što su momci Zorana Kašćelana napravili na terenu protiv Zlatibora (95:88). Dušan Tanasković i Martin Džeron su sa po 27 poena razgalili sve pristalice “crveno-plavih”. Na drugoj strani permanentna opasnost bio je Marko Tejić sa identičnim poenterskim učinkom. Zadovoljan je bio trener Kašćelan nakon trijumfa nad aktuelnim šampionom.

- Igrati protiv aktuelnog prvaka ABA 2 lige i jednog od najboljih timova je bio veliki izazov za nas. Vjetar u leđa sa tribina koji smo imali dao nam je u početku blagu prednost, ali smo znali da će biti jako teško, jer treba svih 40 minuta da budemo na zavidnom nivou, prije svega u odbrani, da bismo parirali ekipi Zlatibora koja svaku priliku iskoristi i koja je šuterski fantastična. Drago mi je što smo poslali pozivnicu i za naredne duele, lijepo je bilo igrati u “Boriku”, ljepšu pozivnicu za večerašnji duel i subotu nismo mogli da napravimo nego sa ovom lijepom pobjedom koja će nam puno značiti na polju samopouzdanja - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana