Borac u nastavak sezone ulazi jači za sportskog direktora Tomislava Ivkovića: Svi će biti u službi kluba

Darko Pašagić
Borac u nastavak sezone ulazi jači za sportskog direktora Tomislava Ivkovića: Svi će biti u službi kluba

BANjALUKA - Hrvatski stručnjak i doskorašnji trener Željezničara Tomislav Ivković, koji je i zvanično imenovan na mjesto sportskog direktora Borca, istakao je da svi na Gradskom stadionu moraju biti u službi kluba i da se samo tako mogu očekivati dobri rezultati i stalni napredak "crveno-plavih".

Zajedno s njim u redove aktuelnog šampiona BiH stigao je i Armando Marenci, koji mu je bio pomoćnik na "Grbavici", a sada će biti i asistent šefu stručnog štaba Borca Nemanji Miljanoviću.

- Razgovori o mom dolasku u Borac trajali su skoro mjesec dana. Dobro sam izanalizirao situaciju i ovo će za mene biti veliki izazov. Prvi i osnovni cilj će biti da klub usmjerimo naprijed i da svi shvate da niko ne može biti ispred kluba, već svi moramo biti u njegovoj službi. Borac je u posljednjih devet mjeseci doživio da bude na korak od raja, a onda potom veoma blizu pakla. Dijelila su ih dva minuta od istorijskog rezultata u Evropi, potom je uslijedila kriza na početku sezone i onda skok, koji ih je doveo na treće mjesto na kraju jeseni. Zato ubuduće, i kada bude dobro, moramo razmišljati šta će se desiti ako naiđe loša situacija - rekao je Ivković.

Naglasio je da se igračima mora sve obezbijediti, a onda od njih za uzvrat tražiti da pokažu kvalitet koji posjeduju.

- Red, rad i disciplina nije obična floskula, već osnov za uspjeh i toga se svi moramo pridržavati. Očekujem da stvari krenu još više uzlaznom putanjom, a moje je da budem velika podrška treneru Miljanoviću, koji je od trenutka kada je došao na klupu napravio dobar posao - dodao je Ivković.

Na prozivci i prvom treningu bio je i Goran Zakarić, ali još nije poznato da li će najbolji sportista Republike Srpske za 2021. godinu ostati na Gradskom stadionu.

- Nastavljamo s njim razgovore i vjerujem da ćemo postići dogovor da ostane - kratko je rekao potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

Igrači

Na prvom okupljanju fudbalera Borca bilo je 35 fudbalera. To su: Nikola Ćetković, Nikola Lakić, Bojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Vojnović, Strahinja Bošnjak, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Donald Miols, Nikola Dujaković, Luka Damjanović, Amar Begić, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Dino Ćorić, Dejan Meleg, David Čavić, Jovo Lukić, Panajotis Moraitis, Ante Živković, Enver Kulašin, Milan Vušurović, Goran Zakarić, Ljubiša Reljić, Amar Tahrić, Dejan Bosančić, Dejan Javorac, Luka Bobić, Bojan Marković, Sergej Bogdanić, Filip Račić, Vasilije Jotić, Boro Erić, Savo Sušić, te dvojica novajlija Goran Brkić (Tuzla siti) i Ivan Grgić (junior, Široki Brijeg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana