Banjalučki Borac izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH: Meleg i Lukić za pobjedu na “Policama”

Siniša Kotaraš
Foto: GS

BANjALUKA - Prošlosezonski finalista Kupa BiH, banjalučki Borac, izborio je plasman u četvrtfinale ovog takmičenja u kojem “crveno-plavi” žele da dođu do kraja. Izabranici Nemanje Miljanovića slavili su na gostovanju u Trebinju, gdje su bili bolji od domaćeg Leotara sa 2:1.

Ova dva tima već su jesenas odigrala dvije prvenstvene utakmice, u Banjaluci je bilo 0:0, a u Trebinju 1:1, a onda je Borac slavio u Kupu.

Banjalučani su već u prvom poluvremenu obezbijedili sigurno vođstvo od 2:0 golovima Dejana Melega u 20, te Jove Lukića iz jedanaesterca u 87. minutu, da bi domaćin u finišu uspio da kruniše nešto bolju igru pogotkom Zorana Milića u 80. minutu. Ponadali su se domaći navijači da bi njihovi ljubimci mogli i do izjednačenja, ali je direktan crveni karton Anela Ramića u 87. minutu ugasio te njihove nade.

- Mislim da smo u startu mi imali nešto veće šanse za uspjeh jer smo u timu imali mnogo više standardnih igrača, za razliku od domaćina koji je u tom segmentu bio mnogo slabiji. Ipak, znali smo da će utakmica biti teška jer je Leotar, bez obzira na to u kojem sastavu, uvijek nezgodan rival na svom terenu. Dali smo dva pogotka na vrijeme, poslije smo sa uspjehom kontrolisali utakmicu, ali smo u posljednjih desetak minuta doživjeli pad. Tada nam je Leotar postigao pogodak, ali smo uspjeli da sačuvamo pobjedu i na kraju, prema svemu viđenom na terenu, ostvarimo zaslužen prolaz u četvrtfinale Kupa - rekao je nakon meča trener Borca Nemanja Miljanović.

U samo tri dana Radnik i Široki Brijeg su odigrali dva meča u Bijeljini. U prvom su gosti slavili sa 2:1, što je trenera Vladu Jagodića koštalo posla, a sada su Širokobriježani ponovo bili bolji. Ovoga puta dovoljan im je bio i jedan pogodak pa je debi novog trenera, Velibora Đurića ipak završen neuspjehom.

Jedanaesterci

U dvije utakmice osmine finala Kupa BiH nakon regularnih 90 minuta nije bilo pobjednika pa su o plasmanu u četvrtfinale odlučivali jedanaesterci. U Tuzli je Zrinjski kao gost vodio od 41. minuta, ali je Mirsad Ramić u 90. donio izjednačenje, da bi fudbaleri Slobode bili prisebniji sa “bijele tačke” i slavili rezultatom 3:2.

Penala je bilo i u Gradačcu, gdje je Posušje imalo prednost od 19. minuta, a Zvijezda je golom Marka Augustinčića izjednačila u sudijskoj nadoknadi. Na kraju, slavlje domaćih igrača koji su bili bolji - 6:5.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana