Borac sanja revanše sa Donjeckom i Ankarom

Siniša Kotaraš
Borac sanja revanše sa Donjeckom i Ankarom

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela pokušaće u subotu od 20 časova da naprave čudo i savladaju grčki Olimpijakos sa više od devet golova razlike, što bi im donijelo plasman u drugo kolo kvalifikacija Kupa EHF.

Banjalučani u revanš meč prvog kola EHF kupa ulaze sa velikim zaostatkom (21:30), ali i ogromnom željom da pred prepunim “Borikom” prikažu dobru partiju i ostvare pobjedu. Znao je Borac i ranije da doživi težak poraz pa da u revanšu nadoknadi veliki zaostatak. Ljubitelji rukometa u gradu na Vrbasu sjećaju se dvomeča sa ukrajinskim Šahtjorom odigranog u okviru drugog kola EHF kupa oktobra 2000. godine. Borac je poražen u Donjecku sa 22:31, da bi u revanšu pred prepunim “Borikom” slavio sa “plus 18” - 33:15. Slično je bilo i deset godina kasnije kada su “crveno-plavi” poraženi u Ankari sa 24:31, a onda, sedam dana kasnije, istog rivala deklasirali sa 39:23. Otežavajuća okolnost za Banjalučane je i činjenica da ni u revanšu neće moći da nastupe u najjačem sastavu jer Vukašin Rakocija, Nemanja Vučićević, Nikola Jeremić i Giljermo Linareš de Souza nemaju pravo da pomognu svojim saigračima zbog neriješenih licenci. Ipak, i pored svih problema, trener Borca Mirko Mikić ističe kako je atmosfera u ekipi odlična, a optimizam na najvišem nivou.

- Spremamo se kao da je sve normalno, iako nije. Želimo da pred punim “Borikom” popravimo utisak iz Atine i pokažemo da smo ekipa koja može mnogo. Iskreno, bilo kakva pobjeda bila bi veliki podstrek za dalji rad ove mlade ekipe - naglasio je Mikić.

U prvom meču, odigranom prije sedam dana u Atini, Mikić je mogao da računa na samo 12 igrača, a u revanšu će ta mjesta biti popunjena juniorima.

- Na ovoj utakmici će u sastavu biti šest rukometaša iz naše škole koji su prošle sezone igrali Prvu ligu Republike Srpske. Ovo je za njih veliko iskustvo, prilika da nauče još nešto novo, tako da Borac ne treba da brine za svoju budućnost - dodao je Mikić.

Knežević zove publiku

Jedan od predvodnika mladih igrača Luka Knežević kaže da su on i njegovi saigrači svjesni težine izazova, ali i da vjeruju u sebe te je pozvao navijače da ispune “Borik” i pomognu im da ostvare dobar rezultat.

- Činjenica je da je odgovornost na nama i nadam se da ćemo znati odgovoriti na pravi način. Veliko je ovo iskustvo za nas mlade, pogotovo ove evropske utakmice i zato će nam mnogo značiti podrška sa tribina, pa pozivam navijače da dođu u što većem broju - poručio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana