Borac pred derbi protiv Sarajeva: Uz podršku navijača doći do pobjede

ATV
Borac pred derbi protiv Sarajeva: Uz podršku navijača doći do pobjede

BANjALUKA - Moji fudbaleri zaslužili su euforiju i veliko interesovanje koje vlada za sutrašnju utakmicu protiv Sarajeva, i ukoliko budemo imali pun stadion uz sebe pobjeda ne bi smjela da izostane.

Poručio je ovo trener Borca Branislav Krunić pred prvi meč na Gradskom stadionu u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH. Fudbalska euforija ponovo živi u gradu na Vrbasu, a Krunić smatra da bi upravo to mogao da bude jedan od ključnih faktora u velikom derbiju. 

Dueli protiv Sarajeva nikad nisu bili jednostavni, a Borčev strateg jedan je od onih koji znaju kako izaći na kraj sa neugodnim protivnikom. Upravo on bio je akter posljednjeg trijumfa protiv sutrašnjeg rivala u domaćem šampionatu 2011. godine, kada je uz Sašu Kajkuta zatresao mrežu Sarajlija.

"Sarajevo je ekipa koja je prošle godine osvojila duplu krunu, imaju mnogo dobrih igrača. Tu prije svih mislim na napadača Mersudina Ahmetovića, koji je i prvi strijelac lige, ali tu su i Rahmanović, Šerbečić, Tatar i ostali fudbaleri. Predvodi ih kvalitetan stručnjak sa isto tako dobrim stručnim štabom. Što se tiče nas, potpuno sam zadovoljan u kakvoj se formi nalaze moji igrači. Ako bude bilo prave podrške, dobra igra sigurno neće da izostane i želim da se svi radujemo poslije sutrašnje utakmice", rekao je Krunić. 

Banjalučki "crveno-plavi" u meč ulaze oslabljeni jer u sastavu neće biti suspendovanih Siniše Dujakovića i Marka Jovanovića. Ipak, sjajna vijest sigurno je povratak Almedina Ziljkića. Vihorni fudbaler spreman je da svojim potezima napakosti odbrani Sarajeva, a kako kaže, jedva čeka da istrči na teren.

"Iskreno smatram da smo bolja ekipa od njih. Oni imaju Ahmetovića i Rahmanovića, koji je poslije Stojana Vranješa možda i najbolji igrač lige, ali mislim da se sutra neće mnogo naigrati. To što su Tuzla sitiju dali šest golova ne bi trebalo bilo koga da zavarava. Ipak se na našem terenu mi pitamo", poručio je Ziljkić. 

U prvom dijelu sezone na Koševu Borac je poražen rezultatom 1:0. Na klupi bordo tima tada je sjedio Husref Musemić, a u međuvremenu zamijenio ga je Vinko Marinović, nekadašnji fudbaler i trener Borca. Meč na Gradskom stadionu na programu je sutra sa početkom u 16.30 časova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana