Borac polufinale traži u “Boriku”

Siniša Kotaraš
Borac polufinale traži u “Boriku”

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tel-a odigrali su neriješeno protiv Konjuha 24:24, u Živinicama, u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa za prvaka BiH. Banjalučani su protiv istog rivala odigrali ove sezone već četiri utakmice, a posljednja u “Boriku” završena je bez pobjednika, 23:23, čime su po ko zna koji put pokazali da su jedan od najtežih protivnika za ekipu koju sa klupe vodi Mirko Mikić.

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom domaćina od 12:9 i izgledalo je da će Konjuh ostvariti i treću pobjedu u mečevima sa Banjalučanima, ali su “crveno-plavi” u nastavku zaigrali mnogo bolje te su na kraju izborili neriješen rezultat, a malo je nedostajalo i da ostvare minimalan trijumf. Prvo ime Borca bio je iskusni golman Bojan Ljubišić sa 17 odbrana, a najefikasniji su bili Dejan Unčanin sa šest, odnosno Bojan Rađenović sa pet postignutih pogodaka.

- Kada se sve sabere i oduzme, prilično sam zadovoljan konačnim ishodom mada je, iskreno, moglo i moralo i mnogo bolje. Činjenica je da nam je Konjuh tradicionalno težak rival i to se pokazalo i ovoga puta. Ipak, za razliku od dva prethodna gostovanja, u prvenstvu i Kupu BiH, ovoga puta smo uspjeli da odigramo neriješeno. Ovaj rezultat nam, kada je u pitanju ovaj sistem takmičenja, daje za pravo da se nadamo prolasku u polufinale. Međutim, ako želimo među četiri najbolje ekipe, onda moramo odigrati na najvišem nivou, mnogo bolje nego što smo to uradili u prvom susretu u Živinicama. Svako opuštanje može biti kažnjeno i nismo u situaciji da si dozvolimo baš takav luksuz. Uostalom, imamo taj naš posljednji meč iz “Borika” kao opomenu kako ne smijemo da igramo protiv Konjuha - istakao je Mikić.

Banjalučani su u prvom meču bili lišeni usluga Srđana Mijatovića i Deana Šešića, a na početku utakmice se povrijedio i prvi strijelac tima Milan Dakić.

- Na Šešića neću moći da računam ni u revanšu, dok postoji šansa da Mijatović ipak zaigra. Srećom, stanje sa Dakićem je mnogo bolje nego što je to u prvi momenat izgledalo. Obavio je slikanje glave i ustanovljeno je da nema potresa mozga niti neke ozbiljnije povrede - dodao je Mikić.

Prijatno iznenađenje priredio je Leotar koji je u Trebinju sa 27:24 savladao Gračanicu prvoplasirani tim na kraju ligaškog dijela prvenstva. Imali su Trebinjci minut prije kraja i pet golova prednosti, ali su u posljednjih 60 sekundi primili dva gola. Pobjedu na startu plej-ofa je zabilježila i Sloga koja je u Doboju bila bolja od visočke Bosne (31:28), dok je Izviđač trijumfovao u Vogošći sa 31:27. Revanš utakmice na programu su u srijedu.

 

Plej-of

U plej-of se plasiralo sedam prvoplasiranih ekipa iz Premijer lige BiH te Izviđač koji je startovao sa pozicije broj dva. U četvrtfinalu i polufinalu se igraju dvije utakmice, a prednost domaćeg terena imaju boljeplasirane ekipe. Finalni dvoboj biće igran na dva dobijena meča, a titulu šampiona brani ekipa Izviđača iz Ljubuškog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana