Borac ovjerava trojku iz Posušja

Dejan Kondić
Borac ovjerava trojku iz Posušja

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u četvrtom kolu Premijer lige BiH dočekuju novog člana elite, ekipu Igmana iz Konjica. Utakmica u Novom Gradu, na stadionu Mlakve počinje od 17 časova.

Atmosfera u timu Nenada Lalatovića popravila se nakon prvog prvenstvenog trijumfa u minulom kolu, a u redovima “crveno-plavih” žele i drugu pobjedu, iako su svjesni da im neće biti lako da igraju po jako teškom vremenu.

- Očekuje nas jako zahtevna i teška utakmica, jer opet igramo u 17 časova. Biće jako vruće i igrači moraju dati više od svog maksimuma da bi došli do pobede, jer nije lako igrati po ovakvom vremenu. Mojoj ekipi ne odgovara igranje po ovakvoj vrućini, ali kako bude nama, tako će biti i njima. Nema alibija. Moram još jednom istaći da mi je jako žao što kao trener Borca još nijednu utakmicu nisam vodio na našem stadionu. Moja velika želja kada sam dolazio bila je da vodim ekipu u Banjaluci, zbog atmosfere, a imali bismo sigurno i bolje rezultate. Što se Igmana tiče, gledao sam ih protiv Širokog Brijega. Prvo poluvreme odigrali su fenomenalno. Imaju kvalitet, kao i sve ekipe u ovoj ligi. Ovde protiv koga god igrate ne smete da se opustite ni sekundu. Dolazim iz jedne lige gde sam radio 12 godina, gde imam puno utakmica iza sebe, gde nikad nisam dobio otkaz, ali tamo se nekad i možete opustiti, ovde ne. Igman se dobro pojačao, doveli su još dva dobra igrača. Ne smemo ga potceniti. To sam rekao i igračima, nama pobeda u Posušju ne znači ništa, ako ne dobijemo i ovu utakmicu. Moramo da napravimo pobednički niz da bismo bili mirni u gornjem delu tabele - rekao je Lalatović.

Borčev šef struke protiv Igmana ne može računati na povrijeđenog Nedeljka Piščevića i Aleksandra Subića, dok se u trenažni proces vratio Jovo Lukić, koji još nije maksimalno spreman, ali će konkurisati za mjesto u timu.

- Igman je dobra ekipa. Odigrali su tu jednu utakmicu protiv Širokog Brijega, gdje su imali dobre šanse koje nisu iskoristili. Nama je najvažnije da smo slavili u Posušju i vratili samopouzdanje. Naši kvaliteti koje imamo u timu su neupitni i nadam se da ćemo ih pokazati - optimistično je zaključio Borčev ofanzivac Enver Kulašin.

Odgođeno u Doboju

U četvrtom kolu sastaju se, subota: Borac - Igman (17), Sarajevo - Posušje (21). Nedjelja: Tuzla Siti - Sloboda (17), Široki Brijeg - Leotar (21). Sloga - Zrinjski (odgođeno). Velež - Željezničar (igrano u petak).

Premijer liga

1. Široki Brijeg         3        2        1        0        4:1     7

2. Sarajevo 2        2        0        0        7:3     6

3. Željezničar    3        1        2        0        4:3     5

4. Sloga     3        1        1        1        8:6     4

5. Borac     3        1        1        1        5:5     4

6. Zrinjski 2        1        0        1        5:3     3

7. Velež     1        0        1        0        1:1     1

8. Posušje 2        0        1        1        1:3     1

9. Leotar   3        0        1        2        2:9     1

10. Tuzla siti     0        0        0        0        0:0     0

11. Igman   1        0        0        1        0:1     0

12. Sloboda        1        0        0        1        0:2     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana