Borac odbranio pehar

Slobodan Dakić
Borac odbranio pehar

Mrkonjić Grad - Borac iz Banjaluke pobjednik je Kupa Republike Srpske za sezonu 2011/2012.

 Četa sa Gradskog stadiona došla je do svog petog pehara u najmasovnijem takmičenju poslije boljeg izvođenja penala savladavši mrkonjićku Slobodu sa 3:1. Poslije regularnih 90 minuta igre utakmica je završena neriješeno 0:0. Kapitenu Borca Drašku Žariću pobjednički pehar je uručio predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević.

Kod izvođenja penala gosti su imali više sreće i koncentracije i na kraju slavili sa 3:1. U prvoj seriji igrač Borca Boris Raspudić savladao je čuvara mreže Slobode Radovana Ilića. Šut domaćeg veziste Bojana Tadića odbranio je golman Banjalučana Mladen Lučić. U drugoj seriji čuvar mreže Mrkonjićana je odbranio šut Perice Ivetića, a Siniša Radoja je pogodio za 1:1. U trećoj Ilić je odbranio udarac Mladena Žižovića, a Bojan Sladojević šutirao pored gola. U četvrtoj seriji Branislav Krunić je doveo Borac u vođstvo 2:1, dok je kapiten Slobode Draženko Miletić pogodio prečku. U poslednjoj seriji mladi Petar Kunić bio je precizan za 3:1 i tada je počelo slavlje fudbalera i navijača Borca, kojih je više od 300 organizovano došlo na stadion "Luke".

Pobjedom i osvajanjem pehara Kupa RS bio je zadovoljan šef stručnog štaba Borca Slaviša Božičić.

- Naravno da smo svi srećni poslije pobjede, bez obzira na to što je ona ostvarena na penale. Udarci sa 11 metara su lutrija, ali mislim da smo bili bliže pobjedi u regularnom dijelu utakmice, jer smo imali nekoliko izglednih prilika za pogodak. Međutim, pauza kod igrača učinila je svoje i bili smo svjesni da ćemo imati taj problem u ovom meču. To nijednog trenutka ne umanjuje odličnu igru protivničke ekipe, koja je u ovoj utakmici pokazala zašto je ostvarila dobre rezultate u Prvoj ligi Republike Srpske. Ljubitelje fudbala u Srpskoj treba da raduje činjenica što je finalna utakmica pokazala da naš Kup ne zaostaje za ovakvim takmičenjima iz drugih evropskih zemalja - rekao je Božičić.

Strateg Mrkonjićana Zoran Dragišić bio je tužan, kao i njegovi fudbaleri, što nisu uspjeli da osvoje pobjednički pehar.

- Ne mogu ništa da zamjerim svojim igračima, jer su odigrali dobru utakmicu i Borcu parirali u svim segmentima igre. Ostaje žal što nismo osvojili Kup, jer smo bili tako blizu. Penali su lutrija i pokazalo se da su Banjalučani bili koncentrisaniji, te im je to donijelo pehar - rekao je Dragišić.

Fudbaleri Slobode i Borca odigrali su dobru utakmicu po izuzetno sparnom i toplom vremenu. Banjalučani su imali više loptu u svom posjedu i prilika za pogodak, ali su neprecizni bili Siniša Dujaković, Bojan Marković, Žižović, Srđan Grahovac i Kunić, a odlično je branio i golman Slobode Ilić. S druge strane fudbaleri Slobode organizovano su branili i brzim kontranapadima ugrožavali gol Banjalučanina Lučića, ali su neprecizni bili Nikša Dimitrijević, Tadić i Nenad Vujičić. Najbolju priliku imao je igrač Slobode Radoja koji je u 56. minutu iskosa sa desne strane sa 18 metara oštrim udarcem pogodio prečku.

Jedan od najboljih u redovima Slobode bio je štoper Senid Kulaš, koji je bio impresioniran ambijentom finala Kupa RS.

- Dobro smo otvorili utakmicu i dobro parirali favorizovanom Borcu. Međutim, kod izvođenja jedanaesteraca nismo imali sreće i žao nam je što nismo osvojili Kup Republike Srpske - rekao je Kulaš.

Posjeta

Finale Kupa RS pratilo je više od 2.000 gledalaca, među kojima je bilo oko 300 navijača Borca, popularnih "lešinara". Oni su tokom cijelog meča podržavali svoje ljubimce. Po završetku utakmice, kada su igrači Borca bacali dresove svojim pristalicama, pred naletom navijača banjalučkog kluba pukao je dio ograde na tribinama, ali, na sreću, nije bilo povrijeđenih iako su mnogi popadali tom prilikom.

 

SLOBODA (MG)   0 (0)

BORAC               0 (0)

PENALIMA        1:3

Strijelci iz penala: Radoja za Slobodu (Mrkonjić Grad), a Raspudić, Krunić, Kunić za Borac.

Stadion: "Luke" u Mrkonjić Gradu.

Gledalaca: 2000.

Sudija: Zoran Sofrenić (Bijeljina) 7.

Žuti kartoni: Vuklišević, Kremenović (Sloboda, Mrkonjić Grad), Marković, Krunić (Borac).

Igrač utakmice: Branislav Krunić (Borac) 8.

SLOBODA (MRKONjIĆ GRAD): Ilić 8, Vuklišević 7, Sladojević 7, Kulaš 7,5, Vujičić 7,5, Kremenović 7 (od 85. minuta Ćulum -), Radoja 7, Tadić 7, Travar 7 (od 46. minuta Inđić 7), Dimitrijević 7, Stijepić 7 (od 88. minuta Miletić -). Trener: Zoran Dragišić.

BORAC: Lučić 7,5, Ivetić 7,5, Marković 7, Stupar 7, Žižović 7, Grahovac 7 (od 85. minuta Ćorić -), Dujaković 7 (od 76. minuta Subić -), Raspudić 7,5, Krunić 8, Žarić 7,5, Kunić 7,5. Trener Slaviša Božičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana